Stillegående og stilig kjøling

Stillegående og stilig kjøling

Thermaltake har lansert en ny og mindre versjon av prosessorkjøleren V1.

Den nye modellen, V1 AX, har mye til felles med storebror V1, men har blitt krympet noe i størrelse. Selve grunndesignen er relativt lik, men Thermaltake har gjort endringer som skal gjøre den mer stillegående.

Mer fokus på selve designen er det også blitt, og V1 AX er utformet slik at du ikke trenger å skamme deg for å vise den frem gjennom det vindusutstyrte sidepanelet på pc-en din.

Kjøleren består av to bølgede og vifteformede kjøleribber med to varmerør hver seg. Varmerørene går via en kobberplate som ligger mot selve prosessoren. For å oppnå optimal kjøling er det plassert en 11-centimeters vifte mellom de to ribbeviftene, en vifte som til alt overmål er utstyrt med blått led-lys.

Grunnet den relativt store viften lover Thermaltake at støynivået skal ligge mellom 16 og 24dBA, noe som knapt er hørbart og som nok uansett overdøves av andre komponenter i pc-en.

Thermaltake V1 AX passer til hovedkort utstyrt med LGA775, AM2 og K8-sokkel. Dermed skal den fungere med blant annet Intel Core 2, AMD Phenom og Athlon 64. Kjøleren er med sine 420 gram ikke av de letteste på markedet.

Noen pris er enn så lenge ikke kjent, men vi tør gjette at den ender opp på omtrent samme nivå som Thermaltake V1, som i skrivende stund koster fra like over 400 kroner i norske nettbutikker.

Les mer og se flere bilder hos Thermaltake.

Les om: