Stilrent til stua

Stilrent til stua

Test: Stue-pc tar av om dagen, vi har testet et lekkert alternativ for hjemmebyggere.

Silverstone er den ledende produsenten av kabinett for htpc («stue-pc») i det norske markedet. Den nye SST-GD01-serien består av fire modeller; med eller uten display og minnekortleser, og i fargene sort eller sølv. Modellen vi har sett på er med display og minnekortleser.

LES OGSÅ: Slik kan du bygge deg en billig stue-pc

Kabinettet er tilpasset standard microatx- og atx-hovedkort og benytter vanlig ATX-strømforsyning. Grafikkort og tilleggskort er i standard høyde. To 80 mm vifter er plassert i bakkant. Det er plass til to optiske enheter, som sammen med minnekortleseren er skjult bak et deksel i front.

Også usb-porter og lydtilkoblinger i front er skjult bak deksel. Det er plass til seks harddisker, og rammen for disker kan til en viss grad dempe vibrasjoner, men er ikke så effektiv til støydemping som gummioppheng eller gummibraketter.

Fungerer bra med Vista

Displayet og fjernkontrollen som følger med er kompatible med Windows XP Media Center Edition og Vista Media Center. Det følger også med mediasenterprogramvare fra iMon. Mottakeren skal også være kompatibel med Microsofts trådløse MCE-tastatur. Displayet er større og kan gi mer informasjon enn det vi tidligere har sett på Silverstone-kabinettene. Den gode fjernkontrolleren er imidlertid den samme.

Kabinettdesignet gir grei luftgjennomstrømming og kjøling. I tillegg ser det bra ut. Det kunne kanskje vært en ide å ofre et par harddiskplasser for å få bedre vibrasjonsdemping for diskene. For de støykresne vil nok regulering av kabinettviftene være en fordel – dette er imidlertid noe mange nye hovedkort støtter.

Skal man i gang med et htpc-prosjekt kan dette kabinettet være et godt utgangspunkt. Om du ikke har behov for display, minnekortleser og den medfølgende fjernkontrolleren, er det mulig å kjøpe samme kabinettet i en billigere variant uten disse. Hvorvidt display er nødvendig er en individuell vurderingssak. Undertegnede føler sjelden behov for det.

Silverstone SST-GD01-MXR

  • Pris: Ca. kr 1 900 inkl. mva.
  • Distributør: Norek.no
  • Internett: www.silverstonetek.de

  • Design: 7
  • Funksjonalitet: 8
  • Pris/egenskaper: 7

LES OGSÅ: Harddisken på utstilling

Les om: