Stor oppdatering til iPhone

Stor oppdatering til iPhone

iOS 4.1 slippes for iPhone og iPod touch på onsdag. Her er alle nyhetene.

Apple slipper onsdag iOS 4.1, den nyeste versjonen av operativsystemet for iPhone og iPod touch.

iOS 4.1 vil fungere på iPhone 4, iPhone 3GS og iPhone 3G, samt andre- og tredjegenerasjons iPod touch. Oppdateringen kommer forhåndsinstallert på Apples nyeste iPod touch, som blir tilgjengelig for salg denne uken.

Oppdateringen fikser en rekke feil i iOS 4, blant annet problemer med iPhone-ens avstandsmåler og Bluetooth-tilkoblinger, samt ytelsen på iPhone 3G og 3GS-telefoner med iOS 4 installert. I tillegg kommer en rekke nye funksjoner.

LES OGSÅ:

Apple iOS 4 på godt og vondt

HDR-bilder

Den mest uventede funksjonen i iOS 4 er muligheten til å ta HDR-bilder, bilder med ekstremt stort kontrastomfang. HDR står for High Dynamic Range, og teknologien kombinerer en rekke bilder, alle tatt med ulik eksponering, for å fremheve detaljer som ellers ikke ville vært synlig i én enkelt eksponering.

Apples versjon av HDR kombinerer tre bilder tatt med iPhone-ens hovedkamera. En HDR-knapp til høyre for blitsknappen i Kamera-applikasjonen lar deg lagre både HRD-bildet og det vanlige bildet til kamerarullen, eller bare HRD-bildet. (Merk: HDR er bare tilgjengelig for iPhone 4.)

Fra før finnes det en rekke HDR-applikasjoner på App Store, men de bruker gjerne bare to bilder, ikke tre. Eksempler er HDR Camera, Pro HDR eller TrueHDR.

Last opp HD-video

iOS 4.1 vil også gjøre det mulig å laste opp HD-videoer direkte fra iPhone 4 eller nyeste iPod touch med videokamera. Opplastingen fungerer bare over trådløst nettverk, men du slipper til gjengeld å overføre videoklippet til pc-en før du laster det opp til MobileMe eller YouTube.

LES OGSÅ:

FaceTime for iPhone 4

FaceTime

Nyeste iPod touch støtter videosamtaler med FaceTime, derfor har iOS 4.1 en rekke nyheter knyttet opp mot nettopp denne funksjonaliteten.

Blant annet er det nå mulig å bruke e-postadresser for å ringe via FaceTime - dette for at iPhone 4-brukere skal kunne ringe til iPod touch-brukere og omvendt.

Det er nå også mulig å legge FaceTime-kontakter til listen over telefon-favoritter.

Apples spillnettverk

iOS 4.1 støtter også Game Center, Apples nye sosiale spillnettverk som vil gjøre det mulig for brukere å spille mot andre uansett hvor de befinner seg i verden. Brukere kan spille mot venner eller helt ukjente, oppnå milepæler og sammenligne resultater. Game Center krever iPhone 3GS eller bedre.

For foreldre skal det også være mulig deaktivere Game Center om de ikke vil at barna skal spille mot fremmede på nettet. Det samme gjelder FaceTime.

Til slutt må vi også nevne at iOS har fått støtte for Apples nye sosiale musikknettverk Ping som en del av iTunes-applikasjonen, nettbasert overføring av data fra Nike+, samt muligheten til å deaktivere stavekontroll-funksjonalitet.

LES OGSÅ:

Skjulte triks i iOS 4

Les om: