Stor oppdatering til Office 2008 for Mac

Stor oppdatering til Office 2008 for Mac

Service Pack gir Mac-brukere bedre dokumentdeling via Live Workspace.

Microsoft har sluppet Office 2008 for Mac Service Pack 2. Oppdateringen skal blant annet gi forbedret ytelse og stabilitet, samt et nytt verktøy å koble til SharePoint-servere og Microsofts Office Live Workspace.

Office 2008 for Mac SP2 er den første store oppdateringen til pakken siden SP1 i mai 2008, skriver IDG News.

Med det nye verktøyet kalt Document Connection vil Office for Mac-brukere kunne lagre og dele dokumenter i Office Live Workspace, en gratis dokumentdelingstjeneste. Samtidig har Office Live Workspace fått støtte for både Safari 4 og Firefox.

Mike Tedesco, produktsjef i Microsofts MacBU-avdeling, sier at celleutregning i Excel er 24 prosent raskere etter den nye oppdateringen. Word har fått raskere oppstart, i tillegg til at scrolling går mye kjappere.

Mac-versjonen av Office ligger fortsatt bak Windows-utgaven. Microsoft har sagt at Office 2010 for Windows kommer i første halvdel av 2010. Selskapet har ikke kommet med noe informasjon om når den neste versjonen av Mac-pakken kommer.

Office 2008 for Mac SP2 er på rundt 300 megabyte og er tilgjengelig som en manuell nedlasting via Microsofts nettsider eller via oppdateringsverktøyet i et hvilket som helst Office-program.