Stor oppdatering til OS X

Stor oppdatering til OS X

Apple har publisert enda en solid oppdatering av Leopard. Her er nyhetene.

Mens Microsoft har jobbet i over ett år med å få ut den første hovedoppdateringen av Vista er Apples Mac OS X allerede over i versjon 10.5.2.

Oppdateringen som i går kveld ble tilgjengelig for brukerne tyder på at Apple har jobbet svært effektivt for å rette feil og øke brukervennligheten på systemet.

Blant de største nyhetene er en omgjøring av selve menygrensesnittet. Funksjonen med stabler eller «Stacks» i dokken kan nå omgjøres til hierarkiske menyer med listevisning.

Du kan nå også velge om du vil ha en gjennomsiktig menyliste eller ikke. For å øke den generelle lesbarheten har gjennomsiktigheten også blitt mindre, helt uavhengig av hvordan innstillingene settes.

Gjennom oppdateringen har også sikkerhetskopifunksjonen TimeMachine fått en gjennomgang. Apple lover blant annet at funksjonen skal ha blitt bedre på å håndtere eksterne harddisker.

I tillegg til flere generelle feilrettelser i programmene Ical, Ichat og Mail er det lagt inn RAW-støtte for flere kameramodeller, samt at Isync har fått støtte for flere mobiltelefoner.

Versjon 10.5.2 installeres enkelt ved å bruke Apples eget verktøy for programmoppdateringer, men den kan også legges in manuelt .

Den komplette listen med nyheter og feilrettelser finner du her .