Store forventinger til iPad

Store forventinger til iPad

Norske butikker gleder seg over at Apple endelig har lansert iPad her til lands.

Nesten åtte måneder skulle det gå fra iPad kom i salg i USA til Apple lanserte tavle-pc-en i Norge og andre nordiske land.

Norgeslanseringen er mildt sagt etterlengtet, men allerede har trolig så mange som 50 000 nordmenn skaffet seg Apples tavle-pc fra andre land, først fra USA og senere også fra andre land i Europa der iPad er blitt gjort tilgjengelig.

For norske butikker kunne ikke lanseringen kommet på et bedre tidspunkt.

- Vi gleder oss! Vi starter salget i våre butikker tirsdag morgen, klokken 10.00. Årets julegave er i boks, skriver Marit Buseth, driftssjef ved Eplehuset, i en e-post til Macworld.no.

Jens-Peter Heymann, markedsdirektør i Humac, sier at han ikke forventer at første produktforsendelse vil å ta opp butikkenes hylleplass veldig lenge.

- Da det som kjent er begrenset med produkter tilgjengelig ved lansering, vil de første enhetene forsvinne like fort ut som de kom inn. Med andre ord gjelder det å finne sin plass i køen dersom man ønsker å sikre seg en iPad til odel og eie når dette etterlengtede produktet er tilgjengelig, sier Heymann.

- Årets største lansering

Eplehuset og Humac er ikke de eneste Apple-forhandlerne som selger iPad. Flere norske nettbutikker og elektroniske forretninger ser nå sitt snitt til å høste frukter av Apples populære nettbrett.

- Elkjøp har god tilgang på produktet, men dette er årets største lansering i vår bransje og et produkt som står høyt på manges ønskelister til jul. Vi tar derfor i bruk et godt gammelt uttrykk og anbefaler alle som planlegger å kjøpe en iPad før jul å løpe og kjøpe, skriver kommunikasjonssjef Åshild Indresøvde i en pressemelding, ifølge DinSide.

Apple har i skrivende stund ikke lagt iPad ut for salg i sine egne nettbutikker, men dette kommer trolig i løpet av dagen.

Se hvor mye norske butikker tar for iPad her:

Sprikende iPad-priser i Norge

Les om:

Komponenter