Store forventninger til AirPlay

Store forventninger til AirPlay

KOMMENTAR: Fri flyt av media over eteren.

Den lenge etterlengtede - og noe forsinkede - nye versjonen av Apples operativsystem for mobile enheter, iOS 4.2, er her.

Og endelig samles både iPod touch, iPhone og iPad under samme versjon med tilsvarende funksjonalitet. Blant de mest etterlengtede nyvinningene for iPad er multitasking, som har vært tilgjengelig på iPhone i lengre tid.

Les også: AirPlay gjør musikken trådløs

Men også nye funksjoner har kommet til, som AirPrint for trådløs utskrift - samt AirPlay. Vi har tidligere skrevet om og sett frem til AirPlay, og nå er den altså her. Video, musikk og fotografier kan enkelt strømmes trådløst fra iOS-enheter.

Et lite skår i gleden er at noe av de mest interessante nyhetene er å kunne knytte sammen Apples iOS-enheter med maskinvare som enten ikke finnes enna, eller som ikke finnes i Norge.

Les også: Nå kommer iOS 4.2

Dette gjelder for eksempel trådløs streaming av musikk til et AirPlay-kompatibelt HiFi-anlegg. Denon er blant de tidligste ute på markedet med slike systemer.

Trådløs streaming av musikk vil fremdeles fungere til tilnytninger mot Apples AirPort Express-basestasjoner med lydutgang.

Les også: NetCom og Telenor bekrefter iPad

Noe av det flotteste med AirPlay er å kunne serve opp video og bilder fra en iPhone eller iPad trådløst til TV-en med en ny AppleTV. Den lille sorte boksen er både elegant, lett å bruke og ikke minst rimelig. Eneste hake: Den er ikke til salgs i Norge ennå.

Men heldigvis er disse enkle å få tak i fra utlandet, enten via en Apple Store - eller å bestille via eBay eller bekjente.

Nedenfor en Apple promo-video som demonstrerer solsiden av AirPlay under iOS 4.2:

Via Apple

Les om:

Komponenter