Store problemer med iPhone-aktiveringer

Store problemer med iPhone-aktiveringer

Nye iPhone 3G S skaper trøbbel for Apple.

Det har vært en usedvanlig lang helg for dem som fikk kjøpt iPhone 3G S i utvalgte land på fredag. Det har nemlig ikke vært mulig å aktivere telefonen, skriver Macworld.se. Mandag morgen er problemet fortsatt ikke fikset.

Analytikere regner med at det ble solgt rundt 750.000 eksemplarer av iPhone 3G S i USA den første helgen. Hvor mange som ikke har fått aktivert sine nye telefoner er uklart, men Apple har bekreftet problemet.

LES OGSÅ:

Så bra er iPhone 3G S

Apple og den amerikanske teleoperatøren AT&T kompenserer nå de mange frustrerte kundene sine med et iTunes-gavekort på 30 dollar (cirka 195 norske kroner). På søndag sendte Apple ut en e-post med informasjon om at de har problemer med aktiveringssystemet på grunn av den høye belastningen. Kundene advares til og med at det kan bli ytterligere forsinkelser på opptil 48 timer.

Lignende problemer med aktiveringen var det i fjor da iPhone 3G ble sluppet. Hvordan det kommer til å gå når iPhone 3G S lanseres i Norge den 9. juli (Telenor) gjenstår å se.

God mottakelse

Ellers er det ikke blitt rapportert om noen store problemer med den nye Apple-mobilen. Ifølge analyseselskapet Integrasco har den i løpet av helgen fått overveiende positive tilbakemeldinger i blogger, diskusjonsfora og på Twitter.

iPhone 3G S oppfattes som raskere, skjermen er bedre og fingeravtrykk er mindre synlige enn før. Det rapporteres imidlertid om svakere mottak av trådløst signal (WiFi) enn på tidligere modeller, i tillegg til at talegjenkjenning ikke virker så godt som forventet.

- .. Det trådløse signalet mitt ser ut til å ha blitt dårligere. Ruteren min er i rommet ved siden av, og jeg har én strek (med forbindelse, adm. red.) på iPhone 3G S og fem fulle streker på iPhone 3G. Noen andre som opplever dette? spør en bruker på Mac Rumors-forumet.

- Jeg tok med telefonen tilbake til Apple fordi jeg trodde WiFi-signalet var ødelagt - det var så dårlig. De var hyggelige og ga meg en ny, men problemet var fortsatt der, tvitrer WheezingGeek.

Les om: