Store tap for Acer

Store tap for Acer

Acer melder om marginal vekst etter to kvartaler med tap. Toppsjef J. T. Wang mener selskapet er på rett vei.

Acer hadde et vanskelig 2011. Blant annet har selskapet lagt to kvartaler med tap og nedgang i markedsandeler bak seg. Med tallene for fjerde kvartal, som Acer la frem i forrige uke, melder pc-produsenten om vekst igjen - selv om økningen er marginal.

Omsetningen for fjerde kvartal endte på 4,3 milliarder dollar, en nedgang på 16 prosent sammenliknet med samme periode året før. Det er sjette kvartal med omsetningsnedgang.

Kraftig resultatnedgang

Etter kvartalet satt Acer igjen med til sammen 2,4 millioner dollar. Tallene er sorte, men det er likevel en kraftig nedgang fra inntjeningen i fjerde kvartal 2010, da selskapet satt igjen med 145 millioner dollar.

Acer har møtt på flere utfordringer i løpet av det siste året.

Selskapets nettbrett har solgt dårlig på grunn av konkurransen fra Apple og Samsung. Også det globale pc-salget har gått dårlig – i Vest-Europa falt omsetningen med 16 prosent i løpet av fjerde kvartal.

Ikke minst har Acer også vært gjennom et turbulent lederskifte. Så sent som i forrige uke saksøkte selskapet sin tidligere toppsjef Gianfranco Lanci, som fikk sparken i fjor.

- På rett spor

Acer tror inntjeningen vil øke i de første kvartalene i år når tilgangen på harddisker stabiliserer seg, samt kraftig vekst i etterspørselen etter Acers ultrabook-pc-er, basert på Intels siste bærbarprosessor.

I en telefonkonferanse sier Acers toppsjef J. T. Wang fjerde kvartal markerte en omstillingsprosess for selskapet, men at selskapet nå er på "rett spor".

- Med disse resultatene for fjerde kvartal føler jeg meg straks mer beroliget, sier han, ifølge IDG News Service.