Storlansering fra Asus

Storlansering fra Asus

Asus lanserer lesebrettet DR-900 og en rekke nye løsninger for cloudbasert underholdning.

I forbindelse med årets Cebit i Hannover har Asus lansert en rekke nye bærbare multimedia- og produktivitets løsninger som skal være spesielt tilpasset cloud computing.

Blant nyhetene er selskapets første lesebrett, Asus DR-900. Enheten støtter pdf, txt, Audible (.aa), mp3, ePub, html, jpg, gif, png og bmp, og er utstyrt med trådløs tilkobling og støtte for 3G.

DR-900 har en 9-tommers sort-hvitt Epaper-skjerm utviklet av Sipix, der skjermvisningen som automatisk i portrett- eller landskapsmodus. Den berøringsfølsomme skjermen gjør det mulig å enkelt skrive inn notater med fingrene.

Med den nye ebokleseren lover Asus batterilevetid som holder til visning av 10 000 sider, eller tjue 400-siders romaner på en enkelt utladning.

Nye minimaskiner

Selskapet har også lansert tre nye varianter av den populære Eee PC.

Den nye Eee PC Seashell 1015 leveres med Intels Atom N450-, N455-, N470- og N475-prosessorer, 10,1-tommers 1024 x 600-skjerm, 1GB minne og 160 gigabytes lagringskapasitet, samt ytterligere 500 GB lagringskapasitet. Den er også utstyrt med Asus' Super Hybrid Engine som skal gi inntil 14 timers batteritid.

Eee PC Diary 1016P leveres med de samme spesifikasjonene, men er i tillegg utstyrt med aluminiumchassis og muligheten for å oppgradere til 2 gigabyte minne, 320 gigabytes harddisk og usb 3.0.

Eee PC Prime 1018P er på sin side den tynneste pc-en fra Asus noensinne. Den 18 millimeter tynne maskinen er utstyrt med usb 3.0 og bluetooth 3.0, fingetrykkavleser og 10,1-tommers bakbelyst skjerm led-skjerm.

Asus har også lansert nye Eeetop PC, en ny 24-tommers multimedia-pc som er ment å erstatte pc-en og tv-en i stua, samt Eeekeyboard PC, en fullt fungerende pc i tastaturformat som kan kobles til en hvilken som helst skjerm.

Multimedia i skyen

Den nye mediaspilleren Asus O!Play HD2 skal være den første med støtte for den nye usb 3.0-standarden, som gir inntil ti ganger raskere dataoverføring sammenliknet med usb 2.0. O!Play HD2 er utstyrt med romslig harddisk, støtte for digitalradio og internett-tv og 7.1-lyd.

Asus Home Server TS Mini og NAS-M25 er to nye løsninger som skal gjøre det enklere for opptil flere brukere å se på bilder, videoer, overvåkingsmateriale, lyttet til musikkstreaming eller laste opp filer også når de ikke er hjemme.

Home Server TS Mini kan også lagre backupdata fra inntil ti pc-er, og leveres med ytterligere 500 GB med online lagringskapasitet. NAS-M25 leveres med 4 terabytes lagringskapasitet for komplett sikkerhetskopiering, og gjør det mulig å dele filer via ftp selv når pc-en er skrudd av.

Nye nettverksløsninger

På Cebit har Asus også lansert en rekke nye trådløse rutere, deriblant den nye designmodellen RT-N56U, og RT-N76U, som er utstyrt med tre antenner.

De leveres begge med dual band-støtte, to usb 2.0-porter med støtte for 3G-modemer, fire gigabit ethernet-porter og wi fi a/b/g/n, og skal være tilpasset for trådløse utskrifter.

I tillegg kommer de to nye modellene Asus RT-N13U og AP-N13M, som leveres med støtte for tilkobling av et 3G usb-modem som kan brukes til å dele trådløse tjenester med andre pc-er og brukere.