Større skjerm = større produktivitet

Større skjerm = større produktivitet

En ny undersøkelse beviser at skjermstørrelsen er avgjørende for hvor effektivt man bruker en pc.

Forskere ved University of Utah har undersøkt hvordan størrelsen på en pc-skjerm påvirker brukerens produktivitet. Resultatene viser at tydelig at størrelsen har stor betydning.

Forskerne målte hvor raskt brukerne utførte vanlige oppgaver som å redigere et tekstdokument og kopiere tall mellom regneark når de satt foran tre ulike skjermstørrelser; en 18 tommer, en 24 tommer og 2 x 20 tommer.

Med en 24-tommers skjerm var brukerne i gjennomsnitt 52 prosent raskere enn med en utgave på 18-tommer. Dermed kan en bruker som sitter foran skjermen åtte timer daglig i teorien spare 2,5 timer bare ved å bytte skjerm.

Ifølge forskerne vil man i praksis neppe se en slik forskjell ettersom ingen jobber slik 100 prosent av tiden de sitter foran en pc, men skjermstørrelsen har utvilsomt betyding for hvor raskt man utfører praktiske oppgaver.

Med to skjermer på 20 tommer var forskjellen fra en 18 tommer 44 prosent, altså litt mindre effektiv enn én utgave på 24 tommer.

Ifølge resultatene er det imidlertid en grense for hvor stor skjermen trenger å være. Ved å bruke en skjerm på 26 tommer sank effektiviteten til brukerne sammenlignet med 24-tommeren.

Du finner mer informasjon om undersøkelsen hos Wall Street Journal

Les om: