Støysvakt kabinett

Støysvakt kabinett

TEST: Antec Performance One P150 kombinerer et pent utseende med smarte, støyregulerende løsninger.

Kabinettet er i stål, med en kosmetisk aluminiumsdel i front av kabinettet. Designmessig synes vi kabinettet er stilrent og elegant.

Et av de mest spesielle elementene med kabinettet er harddiskbrønnen. Det er plass til fire harddisker og man har to løsninger for å montere harddiskene. Den mest effektive med hensyn til reduksjon av støy vil være å bruke gummiopphengene, hvilket svært effektivt reduserer vibrasjoner fra harddiskene. Støy utvikles som et resultat av resonans og vibrerende metall. Denne løsningen er imidlertid uegnet hvis man skal flytte en del på PCen eller sende PCen i posten. Man har da mulighet til å skru harddiskene fast. Det er her gummiknotter mellom disk og diskbrønn. Dette virker noe vibrasjonsdempende, men er ikke like effektivt som gummiopphengene. Man kan merke seg at gummioppheng selges løst for andre kabinetter – prisen er gjerne 150-200 kroner pr. harddisk.

Kabinettet har en 120 mm vifte med regulator bak – i tillegg er det plass til to 80 mm vifter foran harddiskbrønnene. I front finner man to USB-porter, en FireWire-port, hodetelefonutgang og mikrofoninngang.

Strømforsyningen som leveres med kabinettet er på 430W, og er modulær – dvs. at man kun trenger å koble til de ledningene man trenger. Fordelen er at man kan få det ryddigere i PCen når man ikke har en haug «overskuddskabler». 430W vil dekke behovene de fleste har. Under belastning er ikke dette av de mest stillegående strømforsyningene, men den er relativt bra – og det må sees opp i mot prisen.

Vi bygde opp en svært kraftig PC basert på AMD Athlon 64 FX-62, GeForce 7950GX2 og to harddisker – hvilket kabinettet håndterte bra, både støymessig og strømforsyningsmessig. Anbefales!

Fakta:
Antec Performance One P150
Pris: Ca. kr 1 300 inkl. mva.
Leverandør: Norek.no
Internett: www.antec.com

Teknisk design: 8/10
Funksjonalitet: 9/10
Pris/egenskaper: 8/10

Les om: