Strides om ny USB-standard

Strides om ny USB-standard

Intel anklages for splitt og hersk-taktikk.

Den neste versjonen av USB skal angivelig bli ti ganger raskere enn dagens, USB 2.0. Det betyr en overføringshastighet på fem gigabit per sekund.

Intel er i gang med å utvikle standarden, men får nå pepper av konkurrentene. Grunnen er at Intel kvier seg med å oppgi hele spesifikasjonen, slik at de vil få et fortrinn på konkurrenter som AMD, Via og Nvidia.

Disse frykter at Intel vil være de eneste som har et ferdigutviklet brikkesett når standarden foreligger i 2009, om alt går etter planen.

Varsler splitt

Flere av selskapene truer derfor med å utvikle sin egen versjon av USB 3.0. I så fall kan pc-kjøpere risikere at det vil komme utstyr på markedet som følger USB 3.0, men likevel ikke er kompatibelt med visse pc-er.

Intel sitter i førersetet for USB 3.0 Promotors Group, der Microsoft og HP også er medlemmer. Den endelige versjonen av USB 3.0 skal bli offentlig tilgjengelig, slik at alle utstyrsprodusenter kan forsikre seg om at de følger standarden.

Denne strider handler om det som kalles "host controller", brikken som styrer USB 3.0-kommunikasjonen. Intel mener at selskapet ikke er forpliktet til å frigi spesifikasjonen for denne før hele standarden er ferdig, og dette mener konkurrentene altså er konkurransevridende. Derfor truer AMD og Nvidia med å utvikle en egen "host controller", skriver comon.dk.

Komponenter