Strøm utenfor ledningsnettet

Strøm utenfor ledningsnettet

Hva med en hydrogen-reaktor i lommen?

Høstferien er en tid mange kjenner på det å være off grid.

For noen er det selvfølgelig et poeng i seg selv å klare seg uten elektrisitet og elektronikk, men mange setter nok pris på lade-mulighet for iPhone, GPS, kamera eller hva det måtte være.

Vi har tidligere skrevet om ulike løsninger for å generere strøm utenom ledningsnettet - dette inkluderer solcelle-løsninger, termo-dynamikk, mekanisk sveiv og vær-uavhengige brenselsceller.

Et nytt tilskudd blant sistnevnte er Bruntons hydrogen-reaktor i lommeformat. Dette er en bearbeidet versjon av Horizon MiniPak .

Her er det ren hydrogen i brenselsceller som lager strøm i kontakt med oksygen fra luften. Strømmen som genereres er på 8500 mAh (2,1 A), nok til å lade en iPhone fem ganger.

En fordel med denne løsningen er at det benyttes ufarlige (ikke-toksiske) kjemikalier. I USA er planen at man kan få ladet opp brukte celler på utvalgte steder. Brenselscellene er tenkt å koste rundt 8 dollar (eller 6 euro) per stykk, i underkant av 50 norske kroner.

Det er også tenkt at man skal kunne kjøpe en hydrolyse-ladestasjon til hjemmebruk til en pris av rundt 250 dollar. Ingrediensene for å utvinne hydrogen (vannstoff) til cellen er kun strøm og vann. Hydrogenet lagres som en stabil hydrid, og skal være trygg å ta med seg på flyet i håndbagasjen (inntil to celler).

Prisen for reaktoren er 150 amerikanske dollar (i underkant av 1000 norske kroner) fra B&H, og forventet leveringstid er fra 15. november. Du kan forhåndbestille her .

Via Wired

Les om:

Komponenter