Strømadapter med flere dataporter

Strømadapter med flere dataporter

Belkin utvider sitt nye Powerline-adapter med to dataporter og vinner på valgmulighetene.

Adaptere som bruker strømnettet til å overføre data har sine fordeler når trådløst er uaktuelt eller for tregt. Det er også en fleksibel måte å sette opp et nettverk i en håndvending. Ulempen har ofte vært klumpete design og bare en dataport per strømnettadapter.

Engelske PC Advisor har testet flere slike løsninger, og Belkin peker seg ut. For det første har universalleverandøren av periferiutstyr lagt til hele tre dataporter i adapteret. Å slippe en svitsjeboks når man har flere pc-er å kople til gjør løsningen aktuell for flere. For hjemmebrukeren snakker vi om en snedig mulighet for spillkonsoll, pc og medienav med mindre kabelrør.

Den andre detaljen er valget Belkin gir mellom å kople adapteret rett i strømuttaket, eller med en strømkabel om den litt klumpete enheten stjeler for mye plass eller er upraktisk å ha i strømkontakten.

De treportene deler datastrømmene seg i mellom som i en hub/nettverksnav, men testene til PC Advisor viser at to høydefinisjonsvideostrømmer går fint i parallell, uten kvalitetstap. Egne lysdioder varsler om signalkvaliteten, slik at riktig strømuttak kan velges.

Ulempen er ifølge PC Advisor at Belkin ikke leverer noen programvare for finjusteringer av nettverksoppsettet. I samme test framheves Netgear med en bedre løsning for den som vil ha denne finjusteringsmuligheten.

Les om: