Styggpent spillmonster fra Acer

Styggpent spillmonster fra Acer

Acer nekter å sitte stille på sidelinjen, og lanserer en stasjonær spill-pc som går rett i strupen på Dell og HPs spillmaskiner.

Det ligger mye penger i pc-er til spilling og svært gode fortjenestemarginer. Til tross for at konsolleierne etter hvert har tilgang til brorparten av nye og spennende spill, finnes det mange som fortsatt anser pc-en som den beste spillmaskinen. Ulempen for spillerne er at det er mye dyrere å til en hver tid holde pc-en oppdatert med nyeste grafikkort og andre duppeditter, enn det er å kjøpe en ny spillkonsoll hvert femte år.

Spill-pc-er koster gjerne det dobbelte, eller mer, sammenlignet med en enkel skrivebordsmaskin. Mye av den høye prisen kommer som et resultat av at maskinene er utstyrt med noe av det heftigste av prosessorer, og gjerne ett eller flere av de kraftigste grafikkortene på markedet.

I tillegg legger gjerne produsentene på en høyere fortjenestemargin enn de gjør på enklere maskiner, enkelt og greit fordi spillerne er villige til å betale litt ekstra for å få det tøffeste på markedet.

Til nå har Dell og HP hatt kontroll over denne delen av pc-markedet. Det vil Acer ha en slutt på, og lanserer en spillmaskin av det relativt heftige slaget, kalt Predator. Mye tyder på at maskinen fortjener det agressive navnet.

Allerede ved første blikk forstår man at dette er en pc litt utenom det vanlige, takket være et meget spesielt, og ganske så barskt, kabinett. Kabinettet er lakkert i en skrikende oransjefarge, og kledd med diverse røffe detaljer, som frontdeksel som løftes opp og bakover over pc-en for tilgang til brytere og optisk-drev.

Også innmaten skal være god nok til å holde følge med de store gutta. Vi nevner i fleng; væskekjøling, firekjerneprosessorer fra Intel (Core 2 Extreme eller Core 2 Quad), opptil tre Nvidia 9800GTX-grafikkort, fire harddisker med hot-swap (kan kobles til og fra mens maskinen er i gang) og Blu-ray-spiller.

Acer har enn så lenge ikke offentliggjort pris og lanseringsdato for de nye maskinene, men vi tør gjette at prisen blir av det relativt stive slaget.

Se flere bilder av Acer Predator her.