Styr pc-en som en dirigent

Styr pc-en som en dirigent

Berøringsskjermer er så 2012. Snart skal du kunne styre datamaskinen med hjelp av håndbevegelser i luften.

Asus blir trolig den første pc-produsenten som kommer med en ”bevegelses-skjerm”. I mai lanserer nemlig Asus en pc med teknologi fra amerikanske Leap Motion. De som kjøper denne må venne seg til en helt ny måte å styre datamaskinen på. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste .

Leap Motions sensorer oppfatter hva som beveger seg foran skjermen med høy presisjon. Håndbevegelser og former laget med hendene kan tildeles ulike funksjoner.

Oppfatter detaljerte bevegelser

Dette minner om Microsofts Kinect - en kontroller som primært brukes til dataspill. Forskjellen er at Kinect kan oppfatte hele kroppens bevegelser. Leap Motion oppfatter kun det som skjer foran bildeskjermen, og den oppfatter mindre detaljer i bevegelsene.

Leap Motion vil også være til salgs separat. Det er en lite boks, mindre enn en kortstokk, som plasseres foran skjermen. Den vil fungere både for Mac og Windows, og den er klar for salg 19 mai for 80 dollar.

Skal kunne tilpasses

Teknologien har blitt utviklet av matematikeren David Holz, som også er teknologisjef ved Leap Motion. Det hele begynte med at han ville teste seg selv ved å tegne en 3D-modell av en hånd i løpet av noen sekunder, men at det tok en halvtime å gjenskape denne modellen på en datamaskin. Han utviklet derfor en teknikk for å oversette håndbevegelser i luften til 3D-modeller.

Leap Motion har ikke en et standardisert sett med faste bevegelser. I stedet er ideen at utviklere skal kunne skape nye programmer og spill for Leap Motion, eller tilpasse det som allerede finnes til Leap Motion. Autodesk og Corel har allerede tilpasset program for bruk med Leap Motion. 3D-modellering og CAD-programmer er gitt, samt dataspill.

Komponenter