Superrask nettforbindelse med Connectify Dispatch

Superrask nettforbindelse med Connectify Dispatch

Connectify Dispatch er et verktøy som slår flere forbindelser sammen til én superrask nettforbindelse. Bare lureri? Eller fungerer produktet?

4G-modem, gratis trådløs nettverk og kablet nettverk. Tenk om man kunne slå sammen hastigheten fra disse ulike forbindelsene til å opprette én superforbindelse. Connectify Dispatch er navnet på et verktøy som lover å gjøre dette.

Det er et ordtak som sier at når noe er for godt til å være sant, så er det som regel det. Det er akkurat denne innstillingen vi hadde til Connectify Dispatch da vi først fikk vite om programmet.

Ideen er god og flere selskaper har opp gjennom årene forsøkt på tilsvarende opplegg, men har enten feilet eller levert løsninger rettet mot det profesjonelle markedet.

Connectify Dispatch hevder å ha laget en løsning som egner seg for både det profesjonelle- og konsumentmarkedet. Prosjektet ble finansiert gjennom det åpne gründergarasjeprosjektet Kickstarter. Etter å ha klart å dra inn godt over 600 000 kroner, kunne gründerne endelig starte prosjektet.

Bedre ytelse og god funksjonalitet

Det er ikke første gang vi har testet Connectify. Vi testet produktet i fjor, da produktet het Connectify Lite og lot deg dele en trådløs nettforbindelse med flere enheter. Dette produktet er nå videreført og har fått navnet Connectify Hotspot og kan kjøpes enten separat eller i en pakkeløsning med Connectify Dispatch.

Ettersom utviklerne bak Connectify vet at de aller fleste vil være interessert i Dispatch, har selskapet gjort det umulig å kjøpe Dispatch alene. Dispatch følger kun med når du kjøper Hotspot.

I tillegg til selve aggregeringsløsningen har utviklerne bak verktøyet også lagt stor vekt på å samle statistikk om ytelsen til de ulike nettforbindelsene. Resultatet presenteres ikke som kjedelige tall, men som grafer som oppdateres i sanntid. Den raskeste forbindelsen vises som en grønn horisontal strek på aksen og fungerer som en basis, mens den kombinerte båndbredden vises i sort.

En annen funksjon som utviklerne selv er stolt av, er muligheten til å overvåke og føre statistikk over stabiliteten til de ulike forbindelsene. Vi fant dette til å være spesielt nyttig i forbindelse med 4G LTE-modemet vi testet.

Slik testet vi ytelsen

For å undersøke om verktøyet holdt ord, testet vi programmet under to ulike forhold: standard og ekstrem.

Under standardforholdene testet vi applikasjonen på kaffekjeden Starbucks. Som kjent tilbyr denne kaffekjeden gratis trådløst nettverk til sine gjester. Foruten trådløst nettverk benyttet vi et 4G LTE-modem levert av den amerikanske leverandøren Verizon.

Alene klarte dette modemet rundt 16-20 Mbps, avhengig av foreholdene. Vi merket ikke en så stor forbedring da vi koblet inn det trådløse nettverket fra Starbucks, trolig på grunn av stor trafikk.

Under mer ekstreme forholdet testet vi applikasjonen da vår testmaskin var koblet til en kablet Gigabit Ethernet. Selve internetthastigheten ble målt til 30 Mbps. I tillegg til den kablede forbindelsen koblet vi også maskinen samtidig til et trådløst nettverk med en internetthastighet på rundt 16 Mbps.

Under helt ideelle forhold snakker vi altså om en kombinert nedlastingshastighet på rundt 46 Mbps. Vi fikk dessverre ikke denne ytelsen, men var ikke langt unna med 39-41 Mbps. Alt i alt, et godkjent resultat.

Konklusjon

Connectify Dispatch holder definitivt ord og kan være et kurant verktøy for å koble sammen forskjellige internettkoblinger for å øke den totale båndbredden.

Prisen er også fornuftig, spesielt med tanke på at tilsvarende løsninger for det profesjonelle markedet koster betydelig mer, selv om en slik sammenlikning ikke er helt relevant.

Connectify Dispatch

Pris: Ca. kr 180 inkl. mva.

Internett: connectify.me