Supersterkt glass til mobiler og nettbrett

Supersterkt glass til mobiler og nettbrett

En ny type glass tar opp kampen med Cornings Gorilla-glass i markedet for bærbare enheter.

En av Japans største glassprodusenter avduket en helt ny type glass i Tokyo på torsdag. Glasset er designet for smarttelefoner og nettbrett, og er betydelig sterkere enn konvensjonelt glass, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Dragontrail

Glasset er utviklet av Asahi Glass og kalles Dragontrail, og er omtrent seks ganger sterkere enn typisk kjemisk behandlet kalknatronglass. Det gjør det bedre egnet til å tåle den røffe behandlingen bærbare enheter ofte utsettes for.

LES OGSÅ:

Sonys futuristiske 3d-hodesett

På pressekonferansen i Tokyo ble journalistene oppfordret til å forsøke å lage riper i en glassplate med en nøkkel. Det ble brukt ganske stor kraft, men glasset så ikke ut til å ta noen skade, forteller PC Worlds journalist Martyn Williams som var tilstede på pressekonferansen. Glassplaten ble også sluppet fra halvannen meters høyde uten å knuse.

60 kilo, hammerslag

Selskapet viste også videoer av tester som ble utført med glasset. Under 60 kilos trykk bøyde glasset seg, men knuste ikke. Glasset motsto også slag med en hammer uten å knuse.

Sterkt glass betyr ikke bare at det er mindre sjanse for at skjermen på bærbare enheter skal knuse. Fordi glasset er sterkere, kan produsentene bruke tynnere flak, noe som gjør at produkter kan lages tynnere og lettere.

LES OGSÅ:

JVC med super-hd-projektor

Dragontrail-glasset blir en utfordrer til Cornings Gorilla-glass, som har lignende egenskaper og har blitt meget populært hos produsenter av ulike typer bærbare enheter. Det brukes allerede i mer enn 225 mobile enheter, inkludert mobiltelefoner, tavle-pc-er og bærbare pc-er, og ble nylig valgt av Sony til frontglass på selskapets flatpanel lcd-tv-er, opplyser Corning.

Asahi Glass har brukt de siste to årene på å utvikle Dragontrail, og selskapet har allerede begynt å levere det til enkelte elektronikkprodusenter, men har så langt ikke villet identifisere hvem kundene er.

LES OGSÅ:

Prosessor med 1000 kjerner

Selskapet forventer at salget av Dragontrail-glass vil overstige 30 milliarder Yen (i overkant av 2,1 milliarder kroner) i 2012 og vil fortsette å vokse i takt med markedet for mobile enheter. Asahi Glass sikter mot en andel på 30 prosent av markedet for glass i forbrukerelektronikk.

Se videoen av Dragontrail i aksjon:

Les om: