Surface 3 (snart) tilgjengelig i Norge

Surface 3 (snart) tilgjengelig i Norge

Neste uke slippes Microsofts nye Surface-hybrid her til lands. Vi har tatt en titt allerede i dag.

Microsoft tok en relativt stor risiko da de valgte å begynne å lage sine egne Windows 8 (og RT) nettbrett, og selskapet har da også tidvis hatt problemer med at de har laget noen flere nettbrett enn de har klart å selge.

Det har imidlertid ikke hindret selskapet fra å slippe tredje utgave av sin Surface Pro-hybrid - som i praksis er en pc pakket inn nettbrettformat. Vi har tidligere testet alle de fire Surface-modellene som har kommet, og vært svært fornøyd det det vi har blitt servert.

I USA ble Surface Pro 3 sluppet i mai, og da kun i versjon med Intel Core i5-prosessor. Nettbrettet har imidlertid latt vente på seg her til lands. I dag tok vi turen innom Microsoft for å se på det ferske nettbrettet, som slippes for salg 28. august. Da vil etter planen også alle de som har forhåndsbestilt Surface Pro 3 motta nettbrettet - og skal vi tro Microsoft, har de mottatt mange forhåndsbestillinger.

Ifølge Microsoft er Norge et av landene i Europa med flest forhåndsbestillinger i rene tall, noe som er imponerende, folketallet tatt i betraktning. Vel så interessant er meldingen om at hele 7 av 10 som har bestilt en Surface her til lands, har valgt versjonen med Intel Core i7 og 256 gigabyte SSD, og en pris på rundt 13 400 kroner.

I videoen nedenfor kan du se Microsofts produktsjef for Surface, Remi Hariz, forklare hva som er nytt med Surface Pro 3.

Mens amerikanerne hadde et relativt begrenset utvalg modeller å velge i ved lansering, vil vi i Norge få tilgang til hele spekteret av Surface Pro 3-varianter ved lansering.

Den enkleste og rimeligste modellen vil være utstyrt med Intel Core i3-prosessor, 64 gigabyte SSD og fire gigabyte minne, og koster rundt 6 900 kroner. Videre vil det slippes to varianter med Intel Core i5-prosessor, med enten 128 eller 256 gigabyte lagringsplass, og pris på henholdsvis rundt 8 600 og 11 200 kroner. Toppmodellene vil være utstyrt med Intel Core i7-prosessor og 256 eller 512 gigabyte SSD, og koste henholdsvis rundt 13 400 og 16 800 kroner.

Ved siden av forskjell i lagringsplass, vil det også være forskjell i minnemengde. Versjonene med 64 eller 128 gigabyte lagringsplass vil leveres med fire gigabyte minne, mens versjonene med 256 eller 512 gigabyte vil leveres med åtte gigabyte minne.

I tillegg til selve Surface Pro 3 vil vel de fleste nok også velge å kjøpe et Type Cover-tastatur, og kanskje også en av de kommende docking-stasjonene.

Mens Microsoft forrige gang begrenset seg til å samarbeide med de store el-kjedene, som Expert, Lefdal og Elkjøp, vil de denne gangen også ha Komplett med på laget.

Komponenter