Surface i Norge fra 14. februar

Surface i Norge fra 14. februar

Endelig bekrefter Microsoft norsk salgsstart for Windows RT-nettbrettet.

Da Windows 8 ble lansert i slutten av oktober i fjor, var det én stor nyhet som glimret med sitt fravær her til lands: Microsofts Surface RT-nettbrett.

Kun seks land fikk tilgang til Surface RT fra starten av, og Norge var ikke en av dem.

Nå melder imidlertid Microsoft at dette er i ferd med å endre seg. Fra den 14. februar blir endelig Surface RT tilgjengelig i Norge og 12 andre europeiske land. Brettet vil kunne kjøpes på nettet i Microsoft Store, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Responsen på Surface har vært veldig positiv. Vi gleder oss over at norske kunder snart skal få oppleve og kjøpe Surface Windows RT også her i landet, sier direktør for Windows i Norge, Christian Almskog.

Dette er Surface RT

Surface RT kommer med nettbrett-varianten av Windows 8, nemlig Windows RT. Denne gir kun tilgang til trykkskjermgrensesnittet i Windows 8 som er basert på fliser, og støtter dessuten kun installasjon av apper fra Windows Store.

Surface RT har er 10,6-tommer bredformatsskjerm med oppløsning på 1366x768. Innvendig er nettbrettet utstyrt med blant annet ARM-baserte Nvidia Tegra 3. Ellers finnes også en USB 2.0-port og en kortleser av typen mikro-sd. Vekten er på 675 gram.

Surface RT blir tilgjengelig i versjoner med lagringskapasitet på 32 GB og 64 GB. Anslått utsalgspris vil være fra 4000 kroner for 32 GB-varianten og fra 4700 kroner for en 64 GB-versjon.

Microsoft tilbyr også to forskjellige tastaturdeksler til Surface RT: et berøringsdeksel som blir tilgjengelig i fargene sort, hvitt eller cyan og blått som vil koste i underkant av 1000 kroner og et tastaturdeksel for rett over 1000 kroner.

Som et ekstra tilbehør kommer det også en mus spesiallaget for Surface kalt Wedge Touch Mouse.

Surface Pro kommer også

I tillegg til at Surface RT slippes i enda flere land, utvider Microsoft også modellene i Surface-familien med en kraftigere variant. Surface Pro kommer i salg den 9. februar i USA og Canada.

Denne mer voksne utgaven, som er rettet mot profesjonelle brukere, kjører Windows 8 Pro, er 13,5 mm tykk og veier 903 gram. Pro-versjonen har også kraftig innmat i form av en Intel Core i5 Ivy Bridge-prosessor, og takler standard Windows-programvare som Word, Excel og Photoshop og så videre. Dette nettbrettet støtter også USB 3.0.

Prisen for Surface Pro starter på 899 dollar, cirka 5000 kroner omregnet. Nettbrettet blir tilgjengelig som 64 GB- og 128 GB-modeller. En Surface-penn følger med på kjøpet.

Les om: