Syv smarte søketriks i Google

Syv smarte søketriks i Google

TIPS: Google er mer enn bare å gjøre et vanlig søk. Her er syv smarte triks.

Googles søketjeneste er full av spennende overraskelser. Du kan bruke den som både ordbok og kalkulator. I tillegg finnes det mange smarte måter å søke på. Danske PC World har samlet sammen noen av de beste triksene til annerledes eller bedre søking.

Sikker surfing eller foreldrekontroll

Vil du styre hvilke søkeresultater som dukker opp, klikk på «Innstillinger» ved siden av søkeboksen og under «Filtrering med Sikkert søk« velger du det nivået som passer deg..

Bestemte filtyper

Er du på jakt etter en bestemt filtype - for eksempel doc eller pdf - så skriv filtypen etter søkeordet ditt for å få resultater med den filtypen.

Søkeresultater på et kart

Skal du finne en restaurant i lokalområdet, skriv søkeordet etterfulgt av bynavnet - for eksempel 'spansk oslo' - så får du en rekke resultater plassert på et kart.

Følg ditt favorittlag i fotball

Følg ditt utenlandske favorittlag via Google. Er du fan av en toppklubb i England, Frankrike, Tyskland, Spania, Nederland eller italia, skriv inn klubbnavnet og søk. I søkeresultatene kan du se hva resultatet av klubbens siste kamp ble og hvem de skal møte neste gang.

Omregner

Hva er 30 grader celcius i fahrenhet eller omvendt? Finn ut av det via Google. Hvis du skriver '30 celcius in fahrenhet' får du svaret 86 i fahrenhet, men husk å bruke det engelske ordet 'in'.

Valutakalkulator

Hvis du raskt ønsker å vite hvor mye 10 dollar er i norske kroner kan du skrive '10 dollars in norwegian kroner', så får du svaret. Skriv '10 dollars in euro' for euro og så videre. Eventuelt kan du bruke valutakodene, altså '10 usd in nok' eller '10 usd in eur'.

Søk på en bestemt nettside

Er det noe du ikke kan finne på en nettside, søk på bare den nettsiden i Google. I søkefeltet skriver du for eksempel: site:www.pcworld.no minibærbar, så søker Google etter ordet minibærbar på nettsiden.