Tabbe-oppdatering fra Microsoft

Tabbe-oppdatering fra Microsoft

En ny oppdatering til Exchange 2007 kan føre til betydelige serversammenbrudd.

Microsoft bekrefter at selskapet ved en feiltakelse har sendt ut en feil oppdatering til Exchange 2007. Denne oppdateringen gjør at kundenes serverne krasjer for et godt ord, ifølge amerikanske Computerworld.

The Update Rollup 4, som oppdateringen heter, ble sluppet både via Microsoft Update og Windows Server Update Services.

Så snart feilen ble oppdaget, trakk Microsoft oppdateringen tilbake. Problemet var bare at da hadde mange kunder allerede installert den.

LES OGSÅ: Løpsk antivirus ødelegger XP

- Det finnes et problem med denne versjonen av Rollup 4 med hensyn til Exchange Web Service (EWS), som potensielt kan utsette serverne for en sammenhengende rekke sammenbrudd, innrømmer Microsoft i sin offisielle Exchange-blogg.

Enkelte brukere har rapportert om problemer med å ta sikkerhetskopi av serverne sine, mens andre bekrefter generelle sammenbrudd. Microsoft anbefaler at brukere som har installert Rollup 4 avinstallerer den og installerer Rollup 3 i stedet.

Men her oppstår et annet problem, nemlig at den nye oppdateringen i enkelte tilfeller ikke lar seg avinstallere. I slike tilfeller må man installere Rollup 3 oppå Rollup 4, melder Microsoft.

LES OGSÅ: Taus om MSN.no-trojaner

Les om:

Komponenter