Targus ChillMat

Metall-kabinettene som Apple bruker i enkelte av sine bærbare maskiner har som funksjon blandt annet å fungere som varmeleder for å trekke varme ut av chassiet. Med dette oppnår man at maskinene blir veldig stille, da behovet for viftebruk reduseres. Dessverre øker også overflatetemperaturen...

Apple så seg faktisk nødt til å referere til sine bærbare maskiner som 'notebooks' og ikke som 'laptops' da sistnevnte impliserte at man kunne ha maskinene liggende i fanget. Og når overflatetemperaturen på maskinene overstiger kroppstemperaturen med ti-tyve grader, ja da blir det fort ubehagelig. Man kan selvfølgelig legge noe imellom, men dette kan fort bli et problem igjen om man for eksempel bruker tekstiler, som fort kan motvirke maskinens behov for å transportere varme bort fra huset.

Targus har kommet med en hendig liten sak som fungerer som mellom-ledd mellom ditt fang og en alu-notebook, kalt 'Chill Mat for Mac'. Det er en slags ramme som er trukket med perforert strekk-duk på undersiden, og som fungerer som en form for pute. Og inni sitter det to vifter som sørger for at varmen kommer bort og ut. Viftene får strøm fra en USB-kabel, men trekker særs lite kraft ut av batteriene, og er i tillegg veldig støysvake.

Du kan se en billedserie med produktbilder her . Targus ChillMat er stor nok til å håndtere laptop'er opp til 17" skjermstørrelse, og koster $50 (ca. 365,- kroner) og du kan lese mer om produktet her . Redaktør Jackie Dove i amerikanske macworld.com tar en nærmere titt på saken i videoen under:

Les om:

Komponenter