Tastatur for sofa-bruk

Tastatur for sofa-bruk

Roccat har laget alt-i-ett-tastatur med mekaniske taster.

Tradisjonellt har pc-spill i hovedsak vært forbeholdt skrivebordet og en stasjonær pc, mens sofadyrene har lent seg godt bakover og spilt konsollspill.

De siste årene, og spesielt etter at Valve lanserte tanken om Steam Box, har det vært mye snakk om å ta pc-spillene inn i stua og ned i sofaen. For mange har det imidlertid vært lite aktuelt, all den tid det helst har vært snakk om å spille med håndkontroll. Til pc-spill er det tastatur og mus som gjelder, tross alt.

Det ser det ut til at Roccat vil gjøre noe med. De har nemlig lansert et mekanisk tastatur med integrert musematte, håndleddsstøtte og støtte for å kunne ha tastaturet hvilende på låret. For å fungere knirkefritt i stua er det hele også trådløst.

Roccat Sova er laget av ett stykke aluminium, hvor man har montert inn selve tastaturet og det som hører til. Til høyre for tastaturet har man montert en musematte på aluminiumsstykket, og nedenfor tastaturet er det en relativt stor håndleddsstøtte, som vel er ekstra viktig på et tastatur man skal ha i fanget.

Det hele ser ut til å være koblet opp via trådløs usb, og tastaturet har en liten usb-hub bygd inn, slik at du kan koble til mus og annet tilbehør rett i tastaturet. Det betyr at du kan bruke en hvilken som helst usb-mus sammen med tastaturet, og ikke er bundet til en medfølgende Roccat-mus.

Roccat Sova drives, naturlig nok, av batterier. Hvor god batteritiden vil være, har selskapet enn så lenge ikke snakket stort om, men skal dette slå an bør den være god.

Tastaturløsningen er fortsatt kun på utviklingsstadiet, og Roccat har så langt ikke sagt noe om hverken pris eller lanseringsdato.