- Tavle pc-en vises frem i januar

- Tavle pc-en vises frem i januar

iSlate blir navnet, iGuide blir tjenesten. Her er de siste hete ryktene rundt Apples kommende tavle-pc.

Nesten hele Mac-verden og teknobransjen for øvrig synes å være enig i at Apple kommer til å lansere en slags tavle-pc i løpet av overskuelig fremtid, kanskje allerede i januar.

Silicon Valley Insider rapporterer at et antall spesielt utvalgte iPhone-utviklere har blitt bedt om å gjøre klar "helskjermsversjoner" av sine applikasjonen til en demonstrasjon som skal holdes i neste måned, nærmere bestemt den 26. januar. Den endelige lanseringen vil trolig finne sted i mars.

Og ifølge kilder til nettstedet Boy Genius Report er det "100 prosent sikkert" at Apple kommer til å demonstrere en tavle-pc med 7-tommersskjerm i januar. Samtidig anses det som svært trolig at det kommer en ytterligere modell med 10-tommersskjerm noen måneder senere.

Skulle opplysningene vise seg å stemme, ser det altså ut til at Apple er på vei til å slippe en større versjon av iPod touch, også kalt "iPad" eller "iTablet" i ryktekretser, skriver Macworld.se.

Konferansesenter booket

Ifølge Financial Times skal Apple ha booket Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco den 26. januar, den samme datoen som Silicon Valley Insider kommer med. Konferansesenteret er det samme stedet Apple presenterte de nye iPod-modellene i september i år.

Mye tyder dermed på at vi vil få se nye produkter fra Apple allerede i neste måned. Spørsmålet er bare om det er en tavle-pc. Kanskje kommer nye iPod touch-spillere med kamera, som mange spådde at ville komme i september, men som ble utsatt på grunn av produksjonsfeil?

Skeptikere påpeker nemlig at det ville være merkelig av Apple å presentere en såpass stor nyhet allerede i januar, spesielt med tanke på at selskapet valgte å hoppe av Macworld Expo med motivasjonen at det er dumt å slippe nye produkter rett etter jul.

Storordre på berøringsskjermer

En ordentlig lansering av tavle-pc-en er ennå uviss, men velger man å tro ryktebørsen vil den ekstremt omtalte Apple-nyvinningen komme i løpet av 2010. Og ifølge Digitimes har Apple allerede lagt inn bestilling på skjermkomponenter for den første produksjonsrunden av tavle-pc-en.

10-tommers berøringsskjermer skal produseres av Innolux, mens Foxconns datterselskap G-tect Optoelectronics skal lage glasspanelene som dekker skjermene. Digitimes skriver at sistnevnte er en viktig årsak til at tavle-pc-en har blitt forsinket, fordi Apple ville gjøre glasset ekstra sterkt.

Foxconn er selskapet som produserer både iPhone og iPod for Apple. Masseproduksjonen av det nye Apple-produktet kan forventes å være i gang i mars eller april, skriver Digitimes.

Navnet, da?

Den myteomspunnede tavle-pc-en til Apple blir kalt for både iPad og iTablet. Siste navneforslag ut er iSlate, etter at det ble oppdaget at Apple registrerte domenenavnet iSlate.com i 2007, melder MacRumors.

Apple har også skaffet seg rettighetene til navnet TabletMac, men dette mener mange kan være fordi de ønsker å beskytte varemerket, ikke fordi de ønsker å bruke det som navn på et produkt.

iSlate + iGuide

I tillegg til iSlate, viser det seg også at Apple har registrert varemerket iGuide. Apple har gjort det til en vane å registrere navn som varemerker via nyskapende selskaper som tilsynelatende ikke har noe med Mac-produsenten å gjøre. iPhone ble for eksempel først registrert av selskapet Ocean Telecom Services.

I tillegg til iSlate som nevnt ovenfor, melder MacRumors at et annet varemerke, iGuide, har blitt registrert av selskapet iGuide Media LLC. Akkurat som iSlate har varemerkeregistreringen blitt undertegnet av Apples varemerkeekspert Regina Porter. Registreringen inneholder følgende beskrivelse:

"Maskin- og programvare for å få tilgang til, navigere, søke, ta opp, organisere, lagre, sende, ta imot, redigere, strømme, reprodusere, spille av og vise lyd, video, spill, musikk, tv, film, bilder og andre former for multimedieinnhold."

MacRumors mener beskrivelsen åpner for en rekke muligheter, blant annet en slags alt-i-ett media-nettleser. Eller så kan det jo være navnet på tavle-pc-en.

Bare tiden vil vise.

Les om: