Tavle-pc som mediasenter

Tavle-pc som mediasenter

HP er klar med kombinerte mediesenter- og tablet-pc-er. En av dem med integrert DVB-T tuner.

Det har gått fem år siden Microsoft lanserte Windows XP Tablet PC Edition, men maskiner som utnytter systemet har fortsatt ikke fått det helt store gjennombruddet.

LES OGSÅ: Bør du velge tavle-pc?

HP forsøker å snu på dette med to nye maskiner basert på Windows Vista Home Premium. Modellene er spesielt interessante for konsumenter ettersom denne Vista-utgaven både har tablet-support og integrert mediecenter-funksjonalitet.

Prisen er også overkommelig, ettersom modellene starter på 10 700 kroner.

Som andre tablet-pc-er har maskinenes trykkfølsomme skjermer som kan rotere rundt sin egen akse og legges flatt over tastaturet. Dermed kan du surfe eller se film i godstolen mens du holder pc-en som en lukket bok.

Man kan også vende pc-en på høykant for å lese dokumenter eller elektroniske bøker i en naturlig høyderetning.

Lav vekt

Felles for begge utgavene er en 12,1 tommers skjerm i bredformat, Bluetooth, fingeravtrykksleser, WLAN, dvd-brenner og en vekt på under to kilo.

Maskinene er basert på tokjerneprosessoren AMD Turion 64 X2 (TL-50 og TL-52) som vil gi kraft nok til vanlige kontor- og medieapplikasjoner. Grafikkløsningen GeForceGo 6150 er imidlertid lite egnet for krevende 3D-spill ettersom den kun allokerer 128 MB grafikkminne fra pc-ens systemminne.

Toppmodellen HP Pavilion Media Center tx1040ea er som standard utstyrt med to gigabyte RAM, en harddisk på 160 GB og DVB-T tuner for mottak av digital tv (når dette blir tilgjengelig). Prisen for denne maskinen er rundt 12 500 kroner.

Den mindre utgaven har betegnelsen tx1020ea og koster 10 700 kroner. Denne har som standard en gigabyte minne og en harddisk på 120 GB.

Her finner du mer informasjon.

Les om: