Telecomputing vil ha 300 Dell-servere

Telecomputing vil ha 300 Dell-servere

Oppgraderer datasenteret med bladservere fra Dell verdt 15 millioner kroner.

Telecomputing driver stort innen sentralisert it-drift, men trenger en oppgradering av serverparken. Nå har selskapet skrevet en avtale med Dell om levering av 300 Poweredge M610 bladservere.

- Med økende etterpørsel etter våre produkter, spesielt innenfor Saas og nettsky-løsninger, ser vi at vi må oppgradere serverparken betydelig over det neste året, sier Kjell Tore Espeseth, direktør for Nordic Services i Telecomputing i en pressemelding.

1+1 år

Avtalen strekker seg over ett år, med opsjon på ett års forlengelse. Estimert kontraktsverdi er 15 millioner kroner.

- Dell fokuserte på å hjelpe oss å løse utfordringene, og kommer i tillegg til å være rådgivere under hele prosessen. Dells plattform sammen med Citrix XenServer viritualisering vil gi oss økt fleksibilitet og reduserte kostnader, noe som selvfølgelig også er positivt for våre kunder, sier Espeseth.

SaaS-samarbeid

Partene ser også på muligheter til å utvide samarbeidet til å tilby flere tjenester innen SaaS og cloud computing til markedet.

- Avtalen med Telecomputing er spennende, og en oppgave vi gleder oss til å sette i gang med. Som en av de ledende leverandørene av it-tjenester på det nordiske markedet, vet vi at Telecomputing setter svært høye krav til sine leverandører, og det synes vi er en bra utfordring. Samtidig er det utrolig spennende å være med å utvide satsingen innenfor SaaS og cloud-tjenester i Norden, sier administrerende direktør Michael Jacobs i Dell Norge.

Komponenter