To terabyte til tjenere

To terabyte til tjenere

Seagate dobler kapasiteten og halverer strømforbruket.

Seagates Constellation-serie er beregnet for kunder som trenger rask og energieffektiv lagring til filtjenere. Serien vil komme i to forskjellige varianter, med 2,5-tommere og vanlige 3,5-tommere.

Constellation i 2,5-tommers utgave vil kommer med kapasitet fra 160 til 500 gigabyte, mens fullstørrelseharddiskene vil leveres med lagringskapasitet mellom 500 gigabyte og to terabyte. Begge variantene i serien støtte sata- og sas-grensennitt.

Harddiskene er av det relativt raske slaget, med 7 200 omdreininger per minutt. Dermed skal diskene være godt egnet som mellomlagring i raske sas-systemer og lagringsløsninger basert på magnetbånd.

Seagate har utstyrt de nye diskene med en teknologi kalt Powerchoice, som gjør at harddiskene går i dvale når de ikke er i aktiv bruk. Det skal ifølge selskapet kunne bidra til at strømforbruket kan senkes med så mye som 54 prosent i større systemer.

Selv om harddisker med to gigabyte kapasitet allerede er å få tak i for vanlige forbrukere vil det ta noe mer tid før Seagates Constellation-disker med denne kapasiteten er å få tak i. Ifølge Seagate vil Constellation-versjonene i 2,5-tommers formfaktor komme i salg i løpet av første kvartal i år, mens de større 3,5-tommers modellene først vil være i handelen i løpet av tredje kvartal.

Les om: