TEST: 32 gigabyte på én pinne

TEST: 32 gigabyte på én pinne

Corsair har nådd 32 gigabytes lagringskapasitet for sine usb-minnepinner i Flash Voyager- og Flash Survivor-seriene

Modellen vi har mottatt er Flash Voyager, men ut i fra det vi kan forstå er den tekniske biten av Flash Survivor den samme.

Flash Survivor har imidlertid en mer robust konstruksjon bestående av en kraftig metallinnkapsling. Ulempen med det er at Survivor-modellen blir noe større. Med det sagt, vi har gitt Voyager en del juling, og den tåler mye den også.

For de mindre utgavene av Corsairs minnepinner har man standardutgave og GT-utgave. GT-utgaven er raskere, men i skrivende stund er denne kun tilgjengelig med opptil 8 gigabytes kapasitet, mens 16 gigabyte nylig har blitt tilgjengelig. Vi håper å komme tilbake med en test av denne om ikke lenge.

Rask – og treg

Hastigheten er ifølge spesifikasjonene opptil 30 MB/sek for lesing og opptil 17 for skriving. I praksis ende vi opp et stykke under dette på praktiske tester.

På større filer målte vi lesehastighet på opptil rundt 20 MB/sek og skrivehastighet på opptil 9 MB/sek. Altså et godt stykke under spesifikasjonene, samt også betydelig bak en 8 gigabytes Corsair GT-modell. Disse hastighetene regner vi imidlertid vil kunne være akseptable for de fleste.

På små filer opplevde vi imidlertid svært dårlig ytelse. Dette er noe vi har sett på minnepinner fra flere produsenter som ellers har kunnet vise til gode tall på større filer. I praksis trenger ikke dette å bety noe, med mindre man ikke skal overføre en større mengde små filer.

I vårt testsett med flere tusen filer på under 1 megabyte, inkludert et større antall på under 10 kilobyte, ble skriveytelsen helt ned i 0,1 MB/sek, mens GT-modellen til sammenligning klarte cirka 1,3 MB/sek. Også på lesing av settet med små filer ble GT-modellen rundt tre ganger så rask. Leseytelsen på de små filene målte vi til cirka 3 megabyte i sekundet.

Trenger du en minnepinne med 32 gigabytes kapasitet? Per i dag tror vi ikke det er så mange som har behovene, men samtidig kan man bemerke at prisen ikke er så ille. Setter man fokus på høy ytelse, bør Corsairs GT-modeller velges, men da er man altså foreløpig begrenset til 16 gigabyte.

Corsair Flash Voyager 32 GB

Pris: Ca. kr 1 000 inkl. mva.
Internett: www.corsair.com

Distributør: Norek.no

+ Robust. Kapasitet.
- Ytelse på små filer.

LES OGSÅ: Kjøpeguide for harddisker

Les om: