TEST: Ace of Sweden C5 - Supert sofatastatur

TEST: Ace of Sweden C5 - Supert sofatastatur

Det er er mer enn stue-pc-en i tv-benken som kan dra god nytte av et tastatur.

Tidligere var det de som hadde plassert en pc i tv-benken som hadde et tastatur liggende på stuebordet. Slik utviklingen har vært for spillkonsoller og mediespillere er flere som kan dra nytte av dette – dette for utnyttelse dra nytte av nettjenester som tilbys og chat*hmm, chat?* innad i spill. Med andre ord kan dette tastaturet være like aktuelt for en Playstation 3 som en pc.

Ace of Sweden C5 er et tastatur i bortimot full størrelse. Tastaturet kan sammenlignes med det man finner på en kompakt bærbar pc. Tidligere har vi testet en annen modell som både Ace of Sweden og Sandberg leverer – dette med styreplate. På C5 har man en liten styrekule øverst i høyre hjørne som gjør jobben – og gjør den ganske godt. Musknappene finner man i venstre hjørne. Ellers har man alle standardtastene på plass, og ved bruk av Fn-tasten har man også snarveier for styring av avspilling og volum. Sett i forhold til erstatning for fjernkontroll kunne vi ønsket at det øverst var dedikerte knapper for dette.

LES OGSÅ:

TEST: Sandberg Mini Touchpad Keyboard: Praktisk sofatastatur

Man får riktignok enkelte mindre tastaturer for "stue-bruk", og som da er mer i fjernkontrollstørrelse. Prisen blir imidlertid en del høyere og skrivehastigheten gjerne lavere.

Mottakeren for tastaturet er en liten usb-mottaker. Denne stikker omtrent 1 cm ut av usb-porten. Det følger også med en liten usb-forlengelseskabel i tilfelle man har enheter i tv-benken med usb-porter på baksiden, og mottakeren da kan bli litt isolert blant mye annet ustyrt. Det er radiobasert kommunikasjon på 2,4 GHz-båndet mellom tastatur og det man har tastaturet koblet til.

I praksis liker vi utformingen av tastaturet og har ikke noe å utsette ellers på utformingen. Vekten er lav og prisen på 350 kroner er slettes ikke ille. Det finnes også nettbrett med usb-port der vi ikke ser bort fra at tastaturet kan benyttes.

LES OGSÅ:

TEST: Logitech Wireless Solar Keyboard K750 - Med solceller og gode tanker