TEST: Amethyst iPig - liten og søt

TEST: Amethyst iPig - liten og søt

Denne lille iPod-høyttaleren er overraskende bra!

En rund og rosa liten gris – det er sjarmerende så det holder. Det vil trolig frøkna i huset synes. Og til herrene: denne rosa grisen har mer enn bare utseendet med seg.

iPig er nemlig en fiffig liten iPod-høyttaler. Griseørene fungerer som volumkontrollere. Du justerer lydnivået opp og ned ved å holde hånden over henholdsvis venstre eller høyre øre. Selve avspillingen styrer du med en fjernkontroll eller manuelt i selve iPod-spilleren.

Bak på grisen finnes både strøminngang, av- og på-knapp, en bass-knott samt lydinngang. Kjekt hvis du for eksempel vil koble til en bærbar datamaskin eller en annen type mp3-spiller. Den er ikke spesielt stor, men den veier over to kilo og er ikke akkurat noe som får plass i kofferten på utenlandsferie. Strømforsyningen er også i største laget til at denne egner seg for reisen, og er relativt stor i forhold til størrelsen på høyttalersettet.

Grisebass

Lydkvaliteten til iPig er overraskende bra. Lyden er klar og bassen har etter forholdene ganske bra «trøkk». Du kan skru opp lyden ganske høyt før det vrenger seg. Høyttalersettets størrelse gjør at det naturlig nok ikke fungerer som et fullverdig stereoanlegg. Til sitt bruk er den imidlertid mer enn kurant. Via fjernkontrollen som følger med har du dessuten muligheten for å justere både diskant og bass. Er lydinnstillingene dine helt ute på viddene, kan du med ett trykk enkelt gå tilbake til standardinnstillingene for volum og lydbilde.

iPod-en styres via fjernkontrollen eller manuelt. Å navigere seg rundt på for eksempel en iPod touch eller iPhone med fjernkontrollen er imidlertid ganske tungvint, men dette er ikke grisens feil. iPod-en lades mens den står i dockingstasjonen på høyttaleren, så du trenger ikke være redd for at batteriet går tomt for strøm. Kobler du til en iPhone, får du spørsmål om du vil sette mobiltelefonen i flymodus, ettersom høyttalersettet ikke er magnetisk skjermet. Vi opplevde imidlertid ingen sjenerende støy fra telefonen, selv om vi ikke satte den i flymodus.

Amethyst iPig koster cirka 795 kroner. Vi har sett den på tilbud til under 500-lappen, så hvis du er ute etter en billig, liten og overraskende bra iPod-høyttaler er dette et godt valg. For de som ikke liker rosa finnes iPig også i flere andre farger, blant annet svart og hvit.

Les om: