Test av DnB NOR på iPhone

Test av DnB NOR på iPhone

DnB NORs app lever opp til slagordet "banken rett i lomma", men er ikke akkurat spennende.

DnB NOR finnes nå også som egen iPhone-app.

Programmet er så rykende ferskt og nytt at DnB NOR hverken har rukket å tipse sine kunder samt reklamere for den på sine egne nettsider.

De mest rudimentære banktjenester samt et par komplementære husholdningsfunksjoner finnes nå i en egen gratis-app for iPhone takket være din lokale storbank DnB NOR, som har fått litt hjelp fra Apps.no .

Bedre sent enn aldri

I februar kom Nordea med en egen iPhone-app, og i mai fulgte Sparebank1 etter. Man kan selvfølgelig klage på at DnB NOR er sent på banen med egen app og at den i sin første versjon ikke inneholder revolusjonerende funksjonalitet.

Men det er ikke poenget. For det vesentligste er nemlig at DnB NOR er der, og at de mest grunnleggende bankfunksjonene finnes lett tilgjengelig i en egen app. Mye bedre enn en Safari-snarvei til den vanlige hjemmesiden.

Les også: Nordea klar med bank-app

I tillegg til banktjenestene blir du tilgodesett med en funksjon for deling av regninger etter utlegg samt en mulighet for å "skanne" og organisere kvitteringer. En egen knapp for å ringe banken, og en for å sperre kort.

Og den obligatoriske valutakalkulatoren. Vel og bra, men ikke noe du ikke kan finne andre steder - og muligens også enda bedre.

Men igjen, det de fleste vil ønske seg er de grunnleggende bankfunksjonene. Og så langt leveres det. Noen små feil (kontonummer under overføringsprosessen mellom konti formateres til hyperkoblinger som telefonnummer) uten at det gjør noe.

Les også: Sparebank1 med iPhone-app

Men til en viss grad avhenger suksessen av app-en av om hvorvidt du har brukt nettbanken gjennom en vanlig nettleser tidligere. Betalingsmottakere kan ikke registreres eller lagres fra iPhone. Og navnekonvensjonene for de forskjellige konti likeså.

Brukergrensesnitt

Men det kommer sikkert siden. Den største svakheten er muligens den underutviklede (og sikkert offisielt sertifiserte) DnB NOR-grafikken. Knapper og ikoner er like (lite) spennende som i nettbanken, så det er ikke akkurat slik at det har blitt noe morsommere å være egen bankmann.

På et mer funksjonelt nivå er det slik at app-en er formatert for kun å fungere i vertikal orientering. Ikke noe i veien for det, men i rullemenyene der kontonummer skal velges er det helt umulig å se all informasjonen som mates inn:

Både kontonummer, kontonavn og eier er listet opp - og dermed helt umulig å få oversikten over. Spesielt dersom du har flere konti. Det er en fordel om du kan dine kontonummer og rekkefølgen deres utenatt, følgelig. Her må DnB muligens gå en runde med seg selv først.

Dagens versjon er stabil og ellers fullt ut brukbar. Og Apps jobber allerede med oppfølgeren, som sikkert vil inneholde flere nyttige funksjoner og banktjenester en gang i fremtiden. Apps kaller det appiness, og kanskje vi også blir lykkelige til slutt.

Gratis

DnB NOR-appen for iPhone kan lastes ned gratis her . Krever iOS 4. Støtter multitasking samt engelsk og norsk språk. Du trenger ikke være DnB NOR-kunde for å kunne bruke tilleggsfunksjonene.

Komponenter