TEST: Bare nesten fra Nexus

TEST: Bare nesten fra Nexus

Nexus NX-8040 400W lever ikke helt opp opp til slagordet «Stop the noise»

Strømforsyningen er bygget på en del komponenter vi ellers har sett i kraftigere strømforsyninger. Mye tyder også på at det er Fortron-Source som står bak den egentlige produksjonen, hvilket ikke er noe dårlig tegn. Nexus leverer også 500- og 600W-modeller i samme serien. 400W skal imidlertid holde for en vanlig og relativt kraftig pc.

I våre belastningstester viser ikke strømforsyningen svakheter. Støynivået holdes også lavt, selv om viften blir noe mer merkbar (med det ikke sagt støyende) når et system har vært under lengre tids belastning og begynner å bli varmt. Strømforsyningen benytter 120 mm vifte som reguleres ut i fra temperaturen i strømforsyningen.

Uten at vi har kjørt en direkte sammenligning med strømforsyninger vi har testet tidligere, er det støymessige resultatet å anse som bra, men ikke av de absolutt beste. Hvorvidt egenskapene for 500W- og 600W-modellen er helt like kan vi ikke svare på. Ifølge Nexus egne tall er støynivået for 500W- og 600W-modellene omtrent lik som for 400W-modellen under samme belastning, men da naturligvis høyere når de går ut over belastning som 400W-modellen ikke vil håndtere.

Strømforsyningen har fire linjer for 12V. De vanlige for strømforsyninger i dette segmentet er fortsatt to linjer. Det kan alltids diskuteres fordeler og ulemper med to kontra fire linjer, og samtidig er det nok en detalj som de færreste trenger å bry seg om.

Modulær

Strømforsyningen er modulær – i hvert fall for de kablene der det er aktuelt. Hovedkontaktene som uansett må benyttes er direkte koblet, mens kabler som benyttes for blant annet harddisk og optiske enheter kan kobles til etter behov. Med dette unngår man «rot» i pc-en med kabler som ikke benyttes. Dette gjør det enklere å komme til og kan teoretisk gi bedre luftgjennomstrømming.

Tilkoblingene er som forventet for en strømforsyning i dette segmentet. Man finner her også en hovedstrømkontakt som kan benyttes på hovedkort med både 20- og 24-pinners hovedkontakt. For 12V-kontakten til prosessor har man mulighet for både 4-pinners ATX12V og 8-pinners EPS-kontakt. EPS er gjerne anbefalt brukt for de hovedkortene som støtter det. Vi har også sett enkelte ganske vanlige hovedkort fra Intel som krever denne kontakttypen. På mange nye strømforsyninger er det imidlertid ofte kun 4-pinners ATX12V-kontakt som finnes, men riktignok gir ikke det noe problem i de aller fleste pc-ene.

Konklusjon

Oppsummert ser vi kun ett større problem med Nexus NX-8040: Prisen. Nesten 900 kroner kan sies å være relativt mye for en 400W-strømforsyning, selv om inntrykket generelt er bra. Dette er omtrent samme prisen som for eksempel Corsair HX520 (520W) og MIST 500W, samt høyere enn Seasonic S12 430W – dette er andre strømforsyninger vi har svært gode erfaringer med både støymessig og ytelsesmessig. Skulle prisen endre seg er imidlertid ikke Nexus NX-8040 noe dårlig valg.

Les også: Kjøpeguide for strømforsyninger

Les om: