TEST: Bli hekta på Orbital

TEST: Bli hekta på Orbital

iPhone-spillet du bare må spille en gang til...

Med over 100 000 applikasjoner på App Store er det mange godbiter vi iPhone-brukere ikke rekker å få med oss. Når et program eller spill først blir plukket opp og får god omtale på en eller flere nettsteder, klatrer den ofte på topplista. Det var sånn vi oppdaget vårt nye favorittspill, Orbital fra Bitforge Ltd.

Gøy med tall

Jeg har lenge vært stor fan av Drop7. Spillet er en slags kombinasjon av Sudoku og Tetris, og det er utrolig vanedannende. Jeg har lastet ned en del andre spill fra App Store, men det er alltid Drop7 jeg går tilbake til. Men nå har favorittspillet fått en solid utfordrer i Orbital.

Orbital er et svært enkelt konsept hvor målet er å få poeng ved å ødelegge kuler. Med en kanon nederst på skjermen skyter du ut kulene innenfor et (stort) område. Når kulen stopper opp, utvider den seg helt til den treffer en kant. Hvor stor kulen blir avhenge av hvor kulen stopper opp. Stopper den midt på skjermen blir den enorm. Stopper den rett ved kanten blir den liten. Spretter kulen tilbake til kanonen, altså under den nederste streken og utenfor spillområdet, så er spillet over.

Hver kule som skytes ut er markert med et tall. Tallet starter på tre, og du må dunke borti en kule tre ganger for å ødelegge den. Men tro ikke at det er en enkel sak. Kulene skytes ikke akkurat ut i sneglefart og det er ikke så lett å vite hvor de treffer. Du spiller ikke på tid og trenger ikke bekymre deg for at små romvesener kommer og ødelegger for deg, men det er vanskelig likevel.

Du kan spille i tre forskjellige moduser; Pure, Gravity og Supernova. I Pure-modus skyter du kulene i en rett linje. I Gravity-modus så beveger kulene seg etter tyngdekraften. Supernova er den mest avanserte av dem - her må kulene skytes på hele fem ganger, men hvis du først ødelegger en kule, eksploderer den og tar med seg de omkringliggende kulene i smellet.

Det er også mulig å spille to og to sammen - her spiller du i best av en, tre eller fem runder hvor trikset er å sperre den andre personen inne (så da vet dere det).

Vanskelig

Orbital er ganske sparsom med poengene, så selv om du føler at du har gjort en skikkelig bra innsats, så gjenspeiler ikke nødvendigvis det seg i poengsummen. Men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting - jeg ble i hvert fall enda mer innstilt på å gjøre det bedre i neste runde. Og neste. Og neste. Og bare en gang til etter der igjen... Det er vanskelig, men utfordrende.

I tillegg til at Orbital er både utfordrende og vanedannende, er grafikken utrolig stilig. Musikken og robotstemmen som snakker til deg gir et skikkelig retro-preg på det hele. Dette er en ordentlig iPhone-klassiker.

Orbital koster 11 kroner og kan lastes ned her.

Les om: