TEST: Bra og billig kabinett

TEST: Bra og billig kabinett

Med en god strømforsyning, kurant design og løsninger for støyreduksjon gir Antec Sonata III 500 mye igjen for pengene.

Tidligere har vi sett på flere kabinettmodeller fra Antec som vi har vært svært fornøyde med, spesielt modellene P150 og P180. Sonata III 500 er et kabinett som rettes mot noe rimeligere pc-er og inkluderer en 500W strømforsyning.

Kabinettet har tre 5,25-tommers-brønner og fire harddiskbrønner, samt to 3,5-tommers-brønner for minnekortleser, diskettstasjon eller lignende. Bak i kabinettet finner man en 120 mm vifte med tre hastighetsinnstillinger, og ekstra vifte kan monteres i front.

I front av kabinettet har man to usb-porter, hodetelefonutgang, mikrofoninngang og eSATA-kontakt. eSATA-kontakten kobles mot en av hovedkortets vanlige Serial ATA-kontakter. Kabinettet har ikke FireWire-kontakt i front.

I tillegg til to usb-porter finner man i front tilkobling for eSATA

LES OGSÅ: Raskere med eSATA


Strømforsyningen

Strømforsyningen i kabinettet er Antecs EarthWatts 500. Ut fra det vi kan bedømme, med et krevende systemoppsett, gjør strømforsyningen en god jobb og er stillegående under normale belastninger selv om den benyttes 80 mm vifte i stedet for 120 mm som i dag ellers er mer vanlig. Strømforsyningen har to 6-pins PCI Express-kontakter for grafikkort og ellers en 8-pins EPS-kontakt i tillegg til 4-pins ATX12V-kontakt. For en del nyere hovedkort er det anbefalt at 8-pins-kontakten benyttes i stedet for 4-pins-kontakten.

Vi bemerker at kabinettet kan av enkelte aktører selges uten strømforsyningen.

LES OGSÅ: Ustabil pc? Sjekk strømforsyningen

Design

Den tekniske konstruksjonen er relativt bra. Vi liker også løsningen med gummiknotter mellom harddisk og metall, noe som gir en viss reduksjon av vibrasjoner som kan utvikle støy. Vi liker også utseendet på kabinettet. Harddiskene festes ellers i braketter som gir enkel montering. Et lite element vi bemerker oss er at strømforsyningen gjerne ikke vil være mulig å bytte ut uten at prosessorkjøleren monteres av. Dette er tildels avhengig av kjøleren man benytter, men vil gjelde selv for en del gjennomsnittlig store kjølere. Noe stort praktisk element vil ikke dette være for de fleste uansett.

Generelt har Antec kabinetter som er relativt konservative sammenlignet med mye annet på markedet rent utseendemessig. Dette gjelder også for Sonata III.

Konklusjon

Med en pris på under tusenlappen inkludert strømforsyningen er dette en løsning som gir mye for pengene. Vi må imidlertid påpeke at Antec også leverer modellen Sonata Designer 500. Denne har samme strømforsyningen, men er basert på samme designet som modellen P150. Prisforskjellen er såpass liten (cirka 200 kroner) at i hvert fall undertegnede ville valgt denne i stedet på grunn av litt bedre teknisk design og et penere ytre. I denne prisklassen er det ikke mange andre aktører som har produkter som kan matche det Antec her leverer.


Antec Sonata III 500

Pris: Ca kr 900 inkl. mva.
Internett: Antec.com
Distributør: Ingram Micro, MCOM, Microplex

+ God strømforsyning. Lav pris.
- Ingen spesielle.

Flere bilder

Les om: