TEST: Cooler Master SNA95 - Rimelig universalstrømforsyning

TEST: Cooler Master SNA95 - Rimelig universalstrømforsyning

Ødelagt den originale strømforsyningen eller trenger en ekstra?

Har du mistet eller ødelagt den originale strømforsyningen vil det for en del pc-er koste rundt tusenlappen å erstatte den. For en del vil det også være praktisk å ha to strømforsyninger - en fast på kontoret, mens den andre ligger i pc-baggen eller fast hjemme. En rimeligere løsning kan da være en tredjeparts strømforsyning. Cooler Master SNA95 kan brukes mot en lang rekke pc-modeller og koster bare litt over 500 kroner.

Også for it-avdelinger kan det være hensiktsmessig å ha noen universalstrømforsyninger liggende. Spesielt for bedrifter som ikke har spesielt homogene pc-parker vil man måtte ha et invetar av flere strømforsyningstyper liggende i reserve - enten fordi brukere ødelegger eller mister dem, eller har glemt å ta med seg strømforsyningen hjemmefra.

Støtter det meste

Cooler Master SNA95 leveres med ni forskjellige kontaktplugger som enkelt byttes avhengig av pc-en du har. Dette skal kunne dekke de fleste modeller fra aktører som HP, Acer, Asus, Lenovo, Toshiba, Fujitsu, Sony, Samsung med flere. En mer detaljert liste over modeller som er kompatible finnes på websidene til Cooler Master. I tillegg er nok en rekke andre pc-er også støttet.

Det er ingen innstillinger av spenning slik man har sett på andre universalstrømforsyninger. Pluggen som benyttes bestemmer spenningen som skal gis til pc-en.

Strømforsyningen kan levere opptil 95 watt kontinuerlig eller opp til 150 watt i korte perioder. Det er svært få bærbare pc-er som krever noe mer enn 95 watt. De fleste vanlige bærbare har en strømforsyning på rundt 65 watt. For å sjekke den originale strømforsyningen til pc-en din kan du se hva den kan levere. Spenning (Volt) og strømstyrken (Ampere) er oppgitt på strømforsyningen. Ved å multiplisere disse verdiene finner man effekten den maksimalt kan levere. F.eks. 20 Volt og 3 Ampere gir 60 Watt.

Mange pc-er vil fungere med en strømforsyning som er litt for svak. Det som da kan skje er at oppladning av batteri tar lengre tid.

I bruk

Undertegnede har i en periode benyttet SNA95 mot flere pc-er og ikke opplevd problemer. Pc-en som i hovedsak ble brukt var en Lenovo Thinkpad T61p. Dette er en noe krevende mobil arbeidsstasjon, som ved bruk av 90 watt universalstrømforsyning vi testet tidligere fikk strømforsyningen til å overopphete. Med SNA95 var dette ikke noe problem.

Strømforsyningen blir ikke av de minste. Man kan ta vekk anordningen for å surre opp kablene, så blir den noe mindre. Noe av bakgrunnen for at den er litt større enn strømforsyningene som følger med mange pc-er er også at den kan levere litt høyere effekt. Cooler Master har også annonsert modellen USNA95, som er en modell som skal være 50 prosent mindre enn SNA95, men den blir riktignok også dyrere.

Et lite ekstra element man også man merke seg er usb-kontakten på strømforsyningen. Dette gir gjør at man kan bruke strømforsyningen til å lade opp mp3-spillere, mobiltelefoner og andre enheter som kan lades via usb uten at man trenger en pc påslått eller egen lader. I motsetning til lignende strømforsyninger fra Targus tilbyr ikke Cooler Master salg av ekstra plugger, men samtidig blir prisen i utgangspunktet en god del lavere enn Targus' modeller.

LES OGSÅ: TEST: Targus Power4All - En for alle