TEST: Creative HS-930i - Gode ørepropper til iPhone

TEST: Creative HS-930i - Gode ørepropper til iPhone

Bytt ut de hvite Apple-øreproppene med noe bedre.

Det er mange iPhone-brukere som sverger til de medfølgende hvite Apple-øreproppene. Det synes imidlertid å være en ganske utbredt oppfatning om at det kan være lurt å bytte ut de relativt billige Apple-proppene med noe annet og bedre. Denne gangen har vi testet Creative HS-930i.

TEST:

Apple iPhone 4 - Verdt en sekser?

 

Står i stil med iPhone

Creative HS-930i har en ren og stilig design. Proppene er av rustfritt stål med svart plast. Selve kabelen er svart. De er svært behagelige å bruke - sitter mykt og godt i øret. Selve ørkoppene er dreibare på ledningsfestet, slik at du for eksempel kan justere vinkelen på ledningen uten å vri hele proppen rundt i øret. Det følger med tre sett silikonplugger for både små og store ører.

Da HS-930i er spesielt tilpasset iPhone, kan du selvsagt styre musikken med den innebygde fjernkontrollen som du finner på mikrofonen.

Fjernkontrollen er muligens ikke rett betegnelse, da den bare består av én knapp. Ett trykk pauser musikken, to trykk hopper videre til neste låt og tre trykk går tilbake til forrige låt. Hvis du mottar en samtale, trykker du på knappen en gang for å svare. Musikken blir automatisk satt på pause og starter igjen når samtalen er avsluttet. Dette fungerer forsåvidt fint, men vi savner mulighetene til å justere volum.

Den innbygde mikrofonen skal også fungere med for eksempel en bærbar datamaskin. En medfølgende pc-adapter sørger for dette.

Stenger ute bråk

Fordi proppene er av typen som går inn i øregangen, stenger de ute mye bakgrunnsstøy. De lekker heller ikke mye lyd, noe som sikkert er kjekt for alle de som ikke deler musikksmaken din på bussen eller toget. Som med de fleste propper av denne typen er det et problem at man hører godt når noe kommer borti kabelen, særlig når man er i bevegelse. En festeklips er ofte en nyttig hjelp i så måte, men dette følger dessverre ikke med.

Som håndfrisett gir HS-930i oss blandede følelser. «In-ear»-øreproppene gjør at det kan være nesten ubehagelig å føre en samtale, nesten som å snakke under vann. Det hjelper noe å bare bruke den ene øreproppen, men det er fortsatt ikke optimalt. Dette kan imidlertid være en smakssak - «in-ear»-ørepropper passer ikke for alle. Selve lydkvaliteten under samtaler er for øvrig bra.

TEST:

Lady Gaga Heartbeats by Dr. Dre - Ørepynt til mp3-spilleren

 

Kraftfull bass

Ved musikkavspilling fungerer øreproppene langt bedre, den gode isoleringen av støy utenfra er nesten utelukkende positiv. Lyden er fyldig og balansert. Når du får plassert proppene riktig, er bassen kraftfull. Bassen kan imidlertid ha en tendens til å dominere lydbildet i litt for stor grad, sånn at du i lengden kan bli litt sliten i øra. Resten av lydbildet har ingen direkte mangler, men kan virke noe flat og lite distinkt.

Med en pris på 999 kroner er ikke HS-930i den billigste i klassen, og man burde kunne forvente enda bedre lydkvalitet til denne prisen. Den er likevel en av de bedre variantene som er spesiallaget for iPhone og klart å foretrekke framfor ørepluggene som følger med Apple-telefonen.