TEST: Creative Sound Blaster Wireless Rock - Steinhard utendørslyd

TEST: Creative Sound Blaster Wireless Rock - Steinhard utendørslyd

Tidligere i høst lanserte Creative sin trådløse utendørshøyttaler. Vi har testet den i høstværet.

I vår testet vi Creatives trådløse musikksystem, hvor et usb-basert lydkort med radiosender sørger for å sende lyden fra pc-en til mottakere, høyttalere eller hodetelefoner. Vi var middels fornøyd med løsningen. Det var rimeligere enn de andre alternativene som er i salg, men i et murhus pent plassert midt blant et stort antall trådløsnett og andre forstyrrelser, fungerte det litt så som så.

Denne gangen har vi hatt Creatives Sound Blaster Wireless Rock til test, en utendørshøyttaler som er formet omtrent som en stein, og som enkelt kobles opp mot Sound Blaster Wireless-systemet fra Creative. Tanken med designen er at "steinen" skal smelte inn i omgivelsene utendørs. I en del land vil den nok fint gjøre det. Fargen er imidlertid litt gulaktig og sandsteinaktig, slik at den ikke gikk direkte i ett med steingjerdet på vår tomt. Litt snill bruk av grå spraylakk vil nok kunne være nok til å rette på akkurat det. Hvis man da føler seg komfortabel med å spraye en høyttaler til like under 2 000 kroner.

LES OGSÅ:

TEST: Creative Wireless Music System - Trådløst og tidvis trøblete

 

Siden undertegnede testet Creatives Wireless Music-system, har det gått et voksent flyttelass fra sentrumsnært område med mange naboer og enda flere trådløsnett, til landlige omgivelser med litt avstand til naboene. Her dukker kun eget trådløsnett opp i søket på pc-ene. Et bytte fra murhus til trehus har det også blitt. Det likte Wireless-senderen og mottakerne godt. Mens signalet knapt nådde 10 meter forrige gang, er det nå uproblematisk å ta med både hodetelefoner og høyttalere hvor som helst i huset, eller et godt stykke ut i hagen. Mye kan altså tyde på at vi hadde rett da vi antok at systemet påvirkes i negativ retning av murvegger og forstyrrelser i nærheten.

 

Enkelt oppsett

Det å koble Wireless Rock til resten av det trådløse lydsystemet i huset er en smal sak. I driverprogramvaren til lydkortet er det bare å velge "connect", så trykke på en liten "connect"-knapp bak på høyttaleren. Du kan velge å sette opp systemet i for forskjellige moduser, en hvor pc-en sender ut lyden til alle enhetene, eller en hvor du kan dele opp i opp til fire lydsoner. Vi valgte sistnevnte, slik at vi kunne velge hvor lyden skulle spilles av. Bak en liten luke med gummipakning sitter "connect"-knappen, en bryter for å slå høyttaleren av eller på og knapper for å justere volum. Det er også her du finner det relativt voksne batteriet.

LES OGSÅ:

TEST: Creative Inspire S2 Wireless - Trådløs lyd til pc og mobil

 

Ettersom Creative har valgt å lansere Sound Blaster Wireless Rock litt i seneste laget på året, i alle fall for oss her i Norge, har vi ikke fått testet Wireless Rock i forbindelse med grilling og hagefester. I stedet har den fått være med rundt i huset i forbindelse med oppussingsprosjekter, ut i hagen og garasjen, og et par turer opp på taket på huset. Ble det mer enn 20-25 meter og 3-4 vegger mellom senderen som står koblet til stue-pc-en og selve høyttaleren, merket vi at lyden begynte å skurre og hoppe litt, men for det meste fungerer det hele svært bra. Rekkevidden oppleves som langt bedre enn da vi sist testet Creatives Sound Blaster Wireless-system.

 

Egner seg best utendørs

Wireless Rock er beregnet for utendørsbruk, noe som er tydelig både når man ser på konstruksjonen og når man hører på lyden. Steinhøyttaleren er både stor og tung, og det er brukt rikelig med silikon for å forsegle det som er av skjøter. Til innendørsbruk føles lyden tidvis noe hul, mens den endrer karakter når den får litt mer plass å boltre seg på. Forskjellen fra en gang eller et middels stort rom innendørs til hagen og gårdsplassen utendørs er markant. Utendørs føles lyden fyldigere og kraftigere.

Inne i Wireless Rock finner du en 6,5-tommers basshøyttaler og to små diskanthøyttalere. Noe som gir passelig med trykk og som bør egne seg godt bakgrunnsmusikk på en grill- eller hagefest, men som også tåler å stilles ganske høyt opp når det er tid for mer fest litt utpå kvelden .

LES OGSÅ:

TEST: LaCies Sound2 - Stilig lyd

 

Høyttaleren er fullstendig fri for tilkoblinger. Dermed er det ikke mulig å koble til for eksempel en mp3-spiller. Lydoverføringen skjer kun via Creatives trådløse lydsystem, mens strøm leveres at et oppladart Li-ion-battery. Batteritiden er oppgitt til seks timer, noe som virker å stemme bra. Vi har ladet batteriet tre ganger i løpet av testperioden, og har bruke den gulgråe steinen i godt over 15 timer. Wireless Rock skal tåle både kaldt og vått vær, uten at vi har hatt den stående ute i alt for rufsete vær. Det kan nok være en fordel å ikke la høyttaleren overvintre ute i typisk norsk vinterklima, selv om den skal tåle å bli tatt med ut også på vinteren.

 

Konklusjon

Vi skulle gjerne sett at Creative hadde lansert Sound Blaster Wireless Rock noen måneder tidligere. En høstlansering av noe som skal være en festhøyttaler til sene sommerkvelder, føles litt feilslått her til lands. Vi har imidlertid funnet rikelig med andre bruksområder til Wireless Rock.

I mangel på grillegnet klima har vi valgt å bruke den batteridrevne og trådløse steinen til å flytte med oss mens vi har pusset opp både ut- og innvendig. Vi har til og med hatt den med helt opp på taket. Vår erfaring er at lyden virker en smule hul innendørs, mens den føles langt mer hjemme utendørs. Du kan vri volumet høyt opp før lyden viser antydning til å vrenge. Noe hifi-anlegg er dette ikke, men til bruk utendørs, med lyd fra en pc inne, fungerer det overraskende bra. Senderrekkevidden virker svært god i landlige omgivelser. Hvordan det blir i tettbygde strøk er vi litt mer usikre på. Da vi testet grunnsettet tidligere i år hadde vi problemer med nettopp det, grunnet tykke murvegger og utallige trådløsnett og andre forstyrrelser.

Har du allerede Wireless Music-sender fra Creative, samt greit med uteplass, kan dette være et kjekt og morsomt tilbehør når sommeren atter er på plass igjen, om litt over et halvt års tid. Det skal fungere fint å bruke Wireless Rock også ute i snøværet, for de som har glede av å oppholde seg mye utendørs i kulda.