TEST: Creative Ziio 7 og 10 - God lyd redder ikke Ziio

TEST: Creative Ziio 7" og 10" - God lyd redder ikke Ziio

Ziio er latterlig billig og har god lyd. Dessverre er det meste annet galt med Creatives underholdningsnettbrett.

Creative Ziio finnes i både en 7- og en 10-tommers versjon, vi har testet begge. Nettbrettene er langt billigere enn de fleste konkurrentene, men en forholdsvis svak ZiiLabs ZMS-08-prosessor gjør at begge føles trege. Ytelsen er likevel ok i forhold til prisen (rett i underkant av 2000 i Quadrant).

Creative fokuserer på at Ziio skal være spesielt beregnet på film og musikk, og de hevder at nettbrettet skal ha spesielt god lydkvalitet. Det følger med en helt grei musikkspiller, og med programmet Pure Android Audio kan du styre blant annet lydforbedringsløsningen X-Fi Crystalizer, som skal gi bedre lyd ved avspilling av komprimert musikk. Nettbrettene støtter også lydkodeken Apt-x, som gjør det mulig å overføre lyd med cd-kvalitet over Bluetooth. Vi testet nettbrettene med Creative WP-350-hodetelefonene, som støtter Apt-x, og opplevde lydkvaliteten som svært god.

LES OGSÅ:

Lenovo med nettbrett for jobben

 

Elendig skjerm

Dessverre er det lite annet enn støtte for en mer avansert lydkodek som er positivt med Creative Ziio. Noe av det som trekker mest ned, er den elendige skjermen på begge Ziio-enhetene. Creative har valgt en blass trykkskjerm av den resistive typen som du må trykke ganske hardt på, en skjermtype de fleste konkurrenter har droppet til fordel for mer avanserte kapasitive skjermer som kun krever lett berøring. Skjermene på begge Ziio-modellene har samtidig så elendig innsynsvinkel at du er nødt til å se skjermen rett forfra, og det er ikke støtte for multitouch. Da får du også problemer med enkelte Android-apper.

At Creative har valgt en så dårlig skjerm på et produkt som de markedsfører som en underholdningsenhet, er merkelig. Det er selvfølgelig med på å holde prisen nede, men samtidig forventer du mer av et moderne nettbrett.

Siden Ziio ikke er sertifisert av Google har du heller ikke tilgang til den vanlige appbutikken Android Market påkan eten. om Ziiot valg, men ikmarket videoer, samt en etil den vanlige Google tså glemme zoom nformasjon om Ziiot valg, men ik enheten. I stedet har Creative laget sin egen ZiiStore-butikk, som er veldig dårlig i forhold til den offisielle appbutikken. Du kan riktignok installere alle vanlige Android-apper, men da må du finne dem selv.

Konklusjon

Skal du først kjøpe et nettbrett, anbefaler vi at du heller legger i en tusenlapp eller to ekstra og kjøper for eksempel en Samsung Galaxy Tab eller en iPad. Creative Ziio er rett og slett for dårlig til at vi kan anbefale det.

LES OGSÅ:

TEST: Acer Iconia Tab W500 - Tregt Windows 7-nettbrett