TEST: Eee 1000HE er batterikongen

TEST: Eee 1000HE er batterikongen

Ifølge Asus er 1000HE «en mer luksuriøs utgave» av mini-pc-en Asus Eee 1000H. Batterilevetiden overgår alt annet vi har testet.

Det er ikke store forskjeller mellom Asus Eee 1000H og 1000HE, og da vi fikk den inn til test trodde vi først det var samme modell som vi hadde testet tidligere. Men tar vi en nærmere kikk på pc-en, er det likevel enkelte forskjeller.

Dette skal være den første mini-pc-en som er utstyrt med Intels nye Atom N280-prosessor, ifølge Asus. Den forrige modellen hadde Atom N270-prosessor. Forskjellen mellom de to prosessorene er i hovedsak at N280 har en klokkefrekvens på 1,66 GHz, mot 1,60 GHz på N270. I tillegg er bussfrekvensen økt fra 533 til 667 MHz.

Les vår test av Asus Eee 1000H for mer bakgrunnsinformasjon

Imponerende batterilevetid

Lavere strømforbruk for prosessoren kombinert med en bedre og mer strømgjerrig LED-bakbelyst skjerm skal gi Asus Eee 1000HE enda bedre batterilevetid enn forgjengeren, ifølge Asus. Og det viste seg å stemme.

Produsenten oppgir levetiden til å ligge på 9,5 timer, vi testet den til imponerende seks og en halv time i Mobilemark 2007. Batteriet er på hele 8 700 mAh, og det bidrar selvsagt til den gode batterilevetiden. Til sammenligning har den nest beste pc-en vi har testet batterimessig i dette segmentet MSI Wind U100 i versjon med 6-cellers batteri - den klarer i overkant av fem og en halv time.

Den 10 tommer store skjermen har en oppløsning på 1 024 x 600 punkter, og har god bildekvalitet

Også tastaturet er blitt forbedret i forhold til forgjengeren. Tastaturet skal ha 92 prosent av størrelsen til et vanlig tastatur, og større mellomrom mellom tastene skal ifølge Asus redusere sjansen for å trykke feil. Vi synes tastaturet utseendemessig minner litt om tastaturet på Apples MacBook-maskiner. Tastaturet er godt å skrive på, men det har en litt irriterende «skranglelyd».

Konklusjon

Da vi testet Asus Eee 1000H i fjor høst, ga vi den terningkast seks. Med 1000HE har Asus gjort noen forbedringer her og der, uten at det er noen revolusjon av den grunn. Men dette er likevel en av de beste mini-pc-ene på markedet, og en maskin vi kan anbefale på det varmeste – ikke minst på grunn av batterilevetiden.

LES OGSÅ: Akkurat passe stor

Les om: