TEST: Gigantisk minnepinne

TEST: Gigantisk minnepinne

Det er ikke bare mer lagringsplass i Corsairs nye Flash Voyager, også den fysiske størrelsen har vokst betraktelig.

Corsairs Flash Voyager-serie er trolig av de mest solgte minnepinnene på det norske markedet. Man har standardmodellene Flash Voyager, samt modeller med ekstra høy ytelse under Flash Voyager GT-navnet. De samme minnepinnene kan også leveres i en metallinnkapsling som skal gjøre at de tåler en ekstra trøkk, og da under Flash Survivor-navnet.

Corsair er ikke først med 64 gigabyte minnepinne, men av de første, og første vi får inn til test. Foreløpig leveres det ingen GT-variant av denne kapasiteten, ei heller noen Flash Survivor-versjon. Sammenlignet med tidligere Flash Voyager-modeller er 64 gigabyte-modellen omtrent dobbelt så stor fysisk sett - hele 10,1 centimeter lang.

Med andre ord har trolig Corsair benyttet flashminne med samme datatetthet som deres 32 gigabyte, men dobbelt så mye av det. Dette blir ikke en usb-minnepinne man henger på nøkkelknippet og den er heller ikke av de mest praktiske å ha i bukselommen, men vi tror det for mange ikke spiller noen rolle da man uansett frakter den på en annen måte, og den er uansett mindre enn hvis man skal ha en ekstern harddisk.

Ikke raskest

Ytelsesmessig er dette langt fra den raskeste minnepinnen vi har testet. Dette henger nok sammen med at man ikke kan plukke flashminne fra øverste hylle om man ønsker å holde prisen på et overkommelig nivå.

Lesehastigheten er ok, med rundt 20 megabyte i sekundet for større filer. Skrivehastigheten går imidlertid ned på 5-6 megabyte på større filer.

For håndtering av større mengder små filer blir ytelsen veldig lav, noe som ikke er uvanlig for mange av minnepinnene på markedet, men hvorvidt dette er viktig blir en annen sak; regner du med å overføre en veldig stor mengde små filer til minnepinnen?

Alt i alt er ytelsen å omtale som kurant. Fordelen med produktet blir at man får hele 64 gigabyte lagringskapasitet i en liten nok minnepinne og til en overkommelig pris. Prisen på 1 500 kroner er omtrent det dobbelte av hva Corsair tar for sin 32 gigabyte-modell, som riktignok er litt raskere og omtrent halvparten så stor.

Corsair Flash Voyager 64GB

Pris: Kr 1 500 inkl. mva.
Internett: www.corsair.com

Pluss: Høy kapasitet. Solid.
Minus: Ganske stor.

Les om: