TEST: Jamo i300 - lekker, men utdatert

TEST: Jamo i300 - lekker, men utdatert

Se opp for utdaterte høyttalersett når du skal kjøpe iPod-høyttalere. Det kan bety manglende funksjonalitet.

Jamo i300 er utvilsomt et lekkert musikkanlegg. Det koster cirka 2500 kroner og da får du to små satellitter og en subwoofer med i pakken. Settet kommer i sort, blank hardplast og den kompakte utformingen tar seg godt ut på stua.

I300 er ikke et trådløst anlegg. Ulempen med dette er at det fort kan bli mye kabler overalt. Anlegget kommer med en separat iPod-dockingstasjon. Ettersom anlegget er over to år gammelt støtter det ikke nyere iPod-modeller eller iPhone. Det betyr at det blant annet ikke er mulig å lade enheten mens den står koblet til. Hvis man skal spille musikk en hel kveld er man derfor nødt til å sørge for at spilleren er fulladet, ellers kan det plutselig bli veldig stille. Det gjør at man heller bør gå for en mer moderne variant, særlig når man først skal bruke 2500 kroner på et høyttaleranlegg.

Selve dockingløsningen er bra. Det er enkelt å justere både volum og bassnivå. Den lille fjernkontrollen som følger med er både stilig og lett å bruke. Responsen er dessuten bra. Vi savner muligheten for å navigere rundt på iPod-en eller iPhone, men dette kan også skyldes at anlegget ikke er nytt. Merkingen på fjernkontrollen er dessuten litt svak, så i mørke rom kan det være vanskelig å se hvilke knapper som gjør hva.

I tillegg til dockingstasjonen, er det også inngang for vanlig minijack og utgang for s-video på baksiden av subwooferen. Det betyr at man kan koble til andre enheter, for eksempel en datamaskin eller spillkonsoll. S-video-utgangen gjør det mulig å sende video fra iPod-en til en tv.

Takket være den relativt gode subwooferen har dette anlegget et langt større pønsj enn de andre anleggene i testen. Diskantgjengivelsen er imidlertid noe flat og udynamisk og vi hadde ærlig talt forventet mer av et anlegg til denne prisen. Med to separate satellitthøyttalere får man åpnet lydbildet mer. Dette kan være med på å forsterke en god stereoopplevelse, allikevel synes vi ikke at effekten var like stor som forventet.

Les om: