TEST: Kicker iK501 - Tøft design og god lyd

TEST: Kicker iK501 - Tøft design og god lyd

iPod-høyttaleren som passer best på gutterommet.

Overfører du musikksamlingen til iPod-en din er det kjekt å kunne bruke den til noe mer enn bare en bærbar musikkspiller på vei til jobb eller trening. Et musikkanlegg med iPod-docking gir din iPod eller iPhone økt nytteverdi. Slike musikkanlegg har blitt enormt populære de siste par årene. Det er fullt mulig å bruke vanlige stereoanlegg, men med iPod-docking får du en rekke fordeler, som lading, fjernkontroll og bedre lydkvalitet.

Batman-design

Vi har testet høyttalersystemet Kicker iK501, som koster cirka 1700 kroner. Kicker er først og fremst kjent for bilstereo, men de har også en serie med høyttalere spesielt laget for Apples iPod og Microsofts Zune.

iK501 er en passe stor høyttaler med dockingstasjonen plassert nederst i midten. Høyttaleren ser ut som den kunne vært spesiallagd for Batmobilen, men vi ble litt skuffet da vi fikk oppleve den på nært hold – den ruglete plastoverflaten gjør at den ser litt billig ut. I tillegg er selve dockingstasjonen noe uheldig utformet – setter du i en iPod touch så blir den stående rett opp og ned. Det gjør det litt vanskelig å se hva som skjer på skjermen om ikke høyttaleren er plassert midt i synsfeltet ditt. Det føles litt unaturlig å styre musikkspilleren manuelt. I tillegg virker det som om den står litt løst, så man må være ekstra forsiktig når man skal håndtere spilleren.

Ellers følger det med en fjernkontroll som du styrer musikken og lydnivået med. Responsen på fjernkontrollen er ikke helt presis, vi måtte trykke litt hardt for at den skulle reagere. Den får heller ikke alltid med seg når musikken stoppes, så vi måtte trykke flere ganger fordi den hang etter. Det er mulig å navigere rundt i menysystemet på iPod-spilleren, men dette er noe tungvint. Dette er imidlertid ikke høyttalersettets feil. Menysystemet til iPod touch og iPhone er aller enklest å styre manuelt.

Skikkelig god lyd

Når høyttalersettet er på, lades spilleren når den står i dockingstasjonen – det liker vi. Via knotten som sitter foran på høyttaleren kan du skru av og på spilleren samt justere både bass og diskant. Høyttalersettet kan også settes i standby-modus. Også da lades iPod-en. Du kan også velge om du vil koble til en annen enhet med en minijack-kabel. Det er en ekstra RCA-utgang for de som har behov for det.

Med separate bass- og diskant-innstillinger har man mulighet til å justere lydbildet etter musikken og etter egne preferanser. Dette er et stort pluss. Og når vi fikk skrudd opp bassen, så ble vi faktisk riktig godt fornøyd med lyden. Det er klar og fin lyd i hele registeret, også når man drar opp volumet litt.

Les om: