TEST: Kjøling i vinkel

TEST: Kjøling i vinkel

Utradisjonell kjøler med godkjente resultater.

Prosessorkjølere har etter hvert utviklet seg til mange kreative kreasjoner designmessig. Scythe Kama Angle er en av disse. Kjøleren ser i praksis ut som to mindre kjølere montert sammen i 90 graders vinkel. Hensikten med denne designen er at den varme luften skal fordeles mellom kabinettviften bak i pc-en og viften i strømforsyningen. De direkte fordelene med dette vil vi vel mest av alt kategorisere som teoretiske.

Kjøleren passer for Socket LGA775/478 for Intel-prosessorer (blant annet Pentium 4/D og Core 2-serien), samt alle AMDs Athlon 64- og Phenom-modeller. Kjøleren benytter en 120 mm vifte. Det er ingen regulering av viften, men de fleste hovedkort solgt de siste par-tre årene støtter selv regulering av prosessorviftehastighet.

Vi monterte kjøleren på et Core 2-system med Asus P5Q3-hovedkort. Grunnet størrelen er ikke dette av de enkleste kjølerne å montere. Dette gjelder for så vidt mange av de større, og mest effektive/stillegående, kjølerne. Kjøleren har ikke festebrakett som monteres under hovedkortet, hvilket vil si at mange kan erstatte kjøleren de har uten å montere ut hovedkortet. Riktignok veien kjøleren over 600 gram, og det kunne da vært en trygghetsfaktor ved transport av pc-en om det hadde vært en festebrakett under hovedkortet i stedet for bare plastfestene som presses ut i festehullene på hovedkortet.

Støynivåmessig er kjøleren god. Selv under hard belastning vil det med reguleringen de fleste hovedkortene har, og normal utlufting av pc-en ellers, være et lavt støynivå. Prismessig havner kjøleren på et forventet nivå. Alt i alt en god kjøler, men det er enkelte designelementer som, i hvert fall i en del systemer, kan gjøre at kjøleren kommer i veien for kjøleribber på brikkesett, samt at det kan være vanskelig å komme til for å få festet kjøleren. Dette blir også en kjøler som vil gi et overskudd kjølemessig i henhold til moderat overklokking.

Les om: