TEST: Lian Li PC-A20 - Glimrende entusiastkabinett

TEST: Lian Li PC-A20 - Glimrende entusiastkabinett

PC-A20 er stort, lett, romslig, smart og knakende fint. Det er også relativt dyrt.

Det er nok ikke like vanlig å bygge sine egne pc-er som det en gang var. Tidligere var det nærmest for en folkesport å regne å bygge sin egen pc, i alle fall blant folk med en viss interesse for moderne elektronikk.

I dag er pc-bygging til en stor grad forbeholdt de noe mer spesielt interesserte, som ønsker å sette opp pc-en nøyaktig slik de vil ha den. Vi har testet Lian Lis PC-A20, et kabinett beregnet på svært kravstore brukere og entusiaster med velfylte lommebøker.

Se flere bilder av Lian Li PC-A20 her.

Lian Li er kjent for å lage noen av de beste og mest stilrene pc-kabinettene på markedet. Stilen normalt ganske så minimalistisk. Kanter og hjørner er for det meste vinkelrette og designen er stram. Kabinettene er produsert i aluminium, noe som skal gi gode termiske egenskaper og lav vekt.

Kanskje noe av det viktigste er at selskapet er kjent for å utvikle og implementere virkelig smarte løsninger i kabinettene sine. Og om det ikke følger med i utgangspunktet kan du garantert får kjøpt løsningene som ekstrautstyr i ettertid.

Det koster å være kar

PC-A20 er det klart dyreste kabinettet vi har testet, med en utsalgspris på nærmere 3 800 kroner. Det er mye penger for et kabinett, ikke minst med tanke på at du også må gå til anskaffelse av strømforsyning.

For den summen får du et kabinett som er meget stort og romslig innvendig, uten at det virker som noen mastodont på eller under skrivebordet. Kabinettet er noe større enn et standard midi-tower, nesten på grensen til å være et fullt-tower. Størrelsen til tross er kabinettet meget lett, takket være at det hele er produsert i aluminium.

PC-A20 er utstyrt med en relativt simpel, men fullt fungerende viftestyring.

Du får også en rekke meget smarte løsninger med på kjøpet, mange av dem av typen som er ekstrautstyr i andre Lian Li-kabinetter. Du får blant annet med flust av vifter, både fastmonterte i kabinettet og løse viftemoduler til å montere over grafikkort og brikkesett. Til alt overmål er de fatsmonterte viftene utstyrt med vibrasjonsdempende gummioppheng. Smart.

I tillegg til stillegående vifter har Lian Li valgt å montere en enkel viftekontroller i fronten av kabinettet, en løsning vi også har sett i en del andre Lian Li-kabinetter. Ved siden av av/på-knappen sitter det en liten skyvebryter som justerer viftehastigheten til alle tilkoblede vifter. Løsningen er like kjekk som den er enkel, i tillegg til at den sparer deg et par hundrelapper på en løs viftekontroller. De virkelige entusiastene vil nok neppe ta til takke med denne løsningen, men for oss andre med godt over middels interesse fungerer den fint.

Les om: