Test: Logitech Fold-Up Keyboard for iPad

Test: Logitech Fold-Up Keyboard for iPad

Logitech Fold-Up Keyboard er litt dyrt og ganske tungt, men du verden så effektivt det er å skrive med.

Ønsker du å bruke iPad mer som enn pc, trenger du et tastatur.

Logitech Fold-Up Keyboard for iPad er en komplett løsning for den som vil skrive seriøst uten å ødelegge nakken. Det er ikke bare tastatur, men også stativ og holder.

Les test:

Logitech Keyboard Case for iPad 2

 

Utfellbart tastatur

Som navnet antyder kan det foldes ut. Tastaturet ligger inni dekselet, men når du trykker på en knapp på baksiden, roteres to halvdeler ut fra siden og sammen.

Samtidig hever iPad-holderen seg til en vinkel som er ideell for skriving. Det tar kort tid å sette opp, men pass på når du skal slå sammen tastaturet igjen, iPad-en har en tendens til å smette hardt ned om du ikke holder det fast.

iPad-holderen virker solid, så det synes ikke å være noen umiddelbar fare for at nettbrettet spretter ut dersom man trykker for hardt på skjermen. Dette er et av problemene til søstertastaturet Logitech Keyboard Case.

Designmessig har Fold-Up Keyboard en røff og maskulin stil. Det kommer i svart plast, både matt og blank. Ikke akkurat minimalistisk, men den blanke tastaturoverflaten bidrar til at det ser stilig nok ut for det. I hvert fall i utslått tilstand.

Store nok taster

Tastaturet er i full størrelse. Det vil si at tastene er like store som på et vanlig tastatur. Selve tastene er flate, slik vi kjenner det fra Apple Wireless Keyboard. V

i synes ikke tastaturet er like behagelig som Apples, men det er bedre enn Logitech Keyboard Case. I starten føltes det ut som tastene var litt langt fra hverandre, men dette gikk seg til etter hvert.

Tastaturet er hevet cirka en centimeter over bordflaten. Det gjør at man må løfte hendene litt ekstra når man skriver.

Dette i motsetning til for eksempel Apple Wireless Keyboard som heller skrått oppover fra håndleddene. Vi fikk ikke problemer med hendene etter å ha brukt Fold-Up en stund, så om det har noe å si rent ergonomisk varierer kanskje fra person til person.

Den øverste raden med talltaster har også spesiallagde funksjonstaster. Disse aktiverer du ved å trykke på en Fn-knapp nederst i venstre hjørne. Med tastene kan du blant annet trykke på hjemknappen, søke, starte og stoppe musikk, justere lydnivået, låse iPad-en med mer.

Tastene er uvurderlige og bidrar til en økt pc-følelse når man sitter og skriver. Det finnes dessuten en masse hurtigtaster å bruke for å klippe og lime tekst, markere tekst og hoppe frem og tilbake i deler av en tekst. Bruk dem for alt det er verdt.

Les test:

iPad 2 - hvor mye bedre?

 

Skrur seg på automatisk

Fold-Up Keyboard lades via en mikro-usb-port. En usb-kabel følger med i pakken.

En smart detalj er at tastaturet slår seg på og er klart til bruk når du vipper det ut. Og så slår det seg automatisk av når du skyver det sammen igjen. Dermed slipper du å måtte huske på å skru det av og på når det ikke er i bruk. Bare husk på å skru av Bluetooth på iPad-en, for det gjør ikke tastaturet for deg.

Tung sak

Selv om Logitech Fold-Up Keyboard funker bra som en dokkingstasjon for iPad, går designen på bekostning av det praktiske. Det veier litt over 540 gram. Med nettbrettet festet i ender vi opp med en løsning på 1,15 kilo. Det er mer enn 11-tommer MacBook Air med sine 1,08 kilo.

iPad-en har heller ingen beskyttelse for skjermen når den ligger i holderen sin. Den ligger med skjermen opp. Heldigvis er den laget for å brukes med Apples Smart Cover-deksel på, dermed finnes det muligheter for å beskytte den i sekken eller lignende.

Konklusjon

Logitech Fold-Up Keyboard for iPad er blant de aller beste tastaturene for Apples nettbrett. Med den innebygde stativholderen omformer den virkelig iPad-en til en pc – i hvert fall så mye som det går an. Det eneste vi synes trekker ned er at det er noe klumpete og tungt. Du vil lett merke at du har den i veska.

Komponenter