TEST: Mobee Magic Charger

TEST: Mobee Magic Charger

Stilig og praktisk induksjonslader til Apples Magic Mouse.

Apples Magic Mouse er et bra musealternativ på Mac og et lekkert skrivebordsmøbel, men det er en ting den mangler, nemlig lademuligheter. Oppladbare batterier og batteriladere fås riktignok kjøpt i de fleste elektroforhandlere, men det finnes et mye stiligere alternativ kun laget for Apples trådløse multitouch-mus: Mobee Magic Charger.

Mobee Magic Charger er en såkalt induksjonslader som består av to deler. Den ene er en flat plate – basestasjon - som du setter Magic Mouse på. Det er denne delen som sørger for oppladingen. Platen bruker induksjonsteknologi som gjør det mulig å lade en enhet uten å være fysisk koblet til den. Den andre delen er en batteripakke som settes inn i Magic Mouse. Når Apple-musen kommer i kontakt med basestasjonen, lades batteriet opp. Stort enklere blir det ikke.

LES OGSÅ:

TEST: Magic Mouse: Lekker, men ikke magisk

Å sette opp Magic Charger er enkelt. Du fjerner lokket på undersiden av Apples Magic Mouse, tar ut batteriene og setter i Mobees batteripakke (husk å legg originaldekselet på et trygt sted!). Vi hadde litt problemer med å få batteripakken til å klikke ordentlig på plass ved første forsøk, men når den først var på plass, fungerte musen akkurat som før. Basestasjonen må kobles til Mac-en via en medfølgende usb-kabel, så helt trådløst er det ikke. Magic Mouse veier også litt mindre enn før; 91 gram i stedet for 107 gram med to vanlige batterier installert.

Husk at datamaskinen ikke kan være skrudd av under opplading. Magic Charger fungerer bare når Mac-en er på eller i standbymodus.

Basestasjonen til Magic Charger kommer i resirkulerbar plast, og fargekombinasjonen hvit og sølv matcher Magic Mouse godt. Undersiden synes å være noe mer utsatt for slitasje - ikke så rart da Apples deksel er laget i aluminium. Nå gjør dette kanskje ikke så mye, ettersom det ikke er undersiden av musen som skal vises frem.

En full opplading av batteriene tar seks timer og vil vare i seks dager, ifølge Mobee. Vi oppnådde tilnærmet lovet resultat. Fordi Mobee bruker batterier som er noe svakere enn standard AA-batterier, registrerer Mac OS X imidlertid aldri musen som helt oppladet. Selv ved mer enn seks timer lading oppnådde vi ikke mer enn et prosentnivå på rundt 80 prosent. Dette har ingen praktisk betydning, men det kan være verdt å merke seg at indikatoren i operativsystemet kan avvike noe fra det reelle batterinivået.

Konklusjon

Mobee Magic Charger er et praktisk tilbehør til din trådløse Magic Mouse, og til tross for at selve laderen ikke er trådløs (du må koble den til Mac-en via usb), så er det kjekt å slippe å måtte bytte batterier hver gang du går tom for strøm. Ikke bare er den miljøvennlig, men designen er det heller ingenting å si på. Det er noe tilvenningstid på å huske å sette Magic Mouse på ladeplaten, men ikke mer enn et par-tre dager.

499 kroner er kanskje et dyrt engangsutlegg for en lader kun forbeholdt ett produkt, men til gjengjeld trenger du aldri å kjøpe batterier igjen. Så med litt velvilje kan man si at den er økonomisk i lengden.

Mobee Magic Charger fås kjøpt i butikker som selger Apple-produkter, deriblant Meat Store, Infografikk, Tell, Eplehuset og Elkjøp. Meat Distribution er distributør både i Norge, Sverige og Danmark.

LES OGSÅ:

TEST: Apple Magic Trackpad - Ingen mus-killer