TEST: Mobil i klokken

TEST: Mobil i klokken

Denne klokken med innebygget mobiltelefon og kamera ville neppe tilfredsstilt James Bonds strenge kvalitetskrav.

Et armbåndsur du kan ringe med, og som har innebygget «spionkamera», kunne vært hentet rett ut av en James Bond-film. Vi var derfor nysgjerrige da vi fikk tilbud om å teste et slikt produkt.

Dessverre bærer armbåndsuret preg av å være mer et leketøy enn et seriøst produkt som kan brukes til noe fornuftig. Armbåndsuret er forholdsvis stort og klumpete, og konstruert i hvit plast med detaljer i metall. Byggekvaliteten minner mest om noe du forventer å finne i en leketøysforretning.

Vi satte inn et SIM-kort, og det fungerte greit nok å både ringe og motta samtaler. Du kan enten bruke den innebygde høyttaleren og mikrofonen i klokken, eller det medfølgende Bluetooth-hodesettet. Det siste anbefales, ettersom lydkvaliteten i den innebygde høyttaleren er svært dårlig.

Den lille skjermen betjenes enten med fingeren, eller med en bitteliten penn som oppbevares i et hull i klokkereimen. Ettersom skjermen er såpass liten og knappene små, er det ganske mye styr bare å få ringt med denne «telefonen».

Begrenset e-postløsning

Det er mulig å motta e-post direkte på klokken, men det er ikke mulig å velge noe annet enn POP3. Begrensninger i passordlengde gjorde at vi aldri fikk satt opp e-postklienten mot vår testkonto. Exchange og IMAP fantes ikke. Det er innebygget kalender og gjøremålsliste, men når det ikke går an å synkronisere dette mot noe som helst fornuftig, er nytteverdien liten. At adresseboken ikke har plass til mer enn 500 telefonnummere vil antagelig også være et problem for mange.

Kobler du klokken til pc-en kan du overføre bilder du har tatt med kameraet, eller bruke klokken som web-kamera. Bildene du tar blir ikke spesielt gode, og med en oppløsning på latterlige 128 x 160 punkter er det ikke stort du kan bruke dem til heller.

Skulle du stå fast og trenge hjelp, får du neppe hjelpen du trenger i bruksanvisningen. Den er nemlig skrevet på så dårlig engelsk, at vi hadde store problemer med å forstå hva den i det hele tatt handlet om. Eksempel: «The renewal saves the music document which embraces in the handset or the memory to the broadcast detailed list.». Og dette er ikke det verste eksempelet.

Når noe ser ut som et leketøy og oppfører seg som et leketøy, så er det høyst sannsynlig et leketøy. Vi tror de fleste som bruker tusen kroner på dette produktet vil føle seg lurt.