TEST: PCStyling Edge Fighter A-Bot SLI3260 - Spillbeist med trippel grafikk

TEST: PCStyling Edge Fighter A-Bot SLI3260 - Spillbeist med trippel grafikk

Spill-pc-er kommer i mange varianter. Med Core i7 og tre grafikkort er denne blant de virkelig ekstreme.

Vil du ha en skikkelig spill-pc er det fortsatt stasjonært som gjelder. Legger du rundt 10 000 kroner i en slik pc vil du få en pc med ytelse som er grei nok til å kjøre alle nye spill, om enn ikke med oppløsning og detaljer på høyeste nivå. En kraftig arbeidsstasjon får du i samme slengen. For er en pc kraftig nok til spill, ja da er den kraftig nok til det meste du kan finne på å bruke den til.

Vi har testet en rekke spill-pc-er, både stasjonære og bærbare. Men det er lenge siden vi har testet noe såpass ekstremt som norske PCStylings toppmodell, en maskin med det noe krevende navnet Edge Fighter A-Bot SLI3260 og en prislapp på 27 990 blanke, norske kroner.

PCStyling er et Tønsberg-firma som har spesialisert seg på å bygge spill-pc-er i de fleste pris- og ytelsesklasser. Da vi fikk forespørsel om å teste spill-pc-er fra selskapet, valgte vi å slå på stortromma, og hente inne det heftigste de hadde å by på.

Edge Fighter er selskapets serie for avanserte spill-pc-er, med priser fra 10 990 kroner. PCStyling har også en noe billigere serie kalt Frag Fighter, med priser fra 6 990 kroner. På toppen av Edge Fighter-serien troner altså modellen vi har hatt inne til test.

Tre grafikkort i SLI

Den siste delen av modellnavnet viser til at dette er en pc utstyrt med hele tre Nvidia Geforce GTX 260 grafikkort fra Gigabyte i SLI-konfigurasjon. Ifølge Åsmund Dyrseth fra PCStyling, falt valget på GTX 260 fordi det gir best ytelse og stabilitet i forhold til prisen. Og selv om det sikkert hadde vært spennende å se hva slags ytelse man kunne fått med tre av de heftigste Geforce-kortene i samme pc, tror vi en løsning som dette vil holde i lange baner for de aller fleste.

I tillegg til de allerede nevnte grafikkortene er A-Bot SLI3260 utstyrt med en Intel Core i7 920-prosessor (2.66 GHz). I denne modellen har imidlertid teknikerne hos PCStyling klokket prosessoren til 3.3 GHz. Ved oppstart kan du velge mellom to Bios-oppsett, ett for vanlig hastighet, og ett som klokker opp prosessoren.

Firmaet har et nært samarbeid med Gigabyte, og benytter seg av hovedkort og grafikkort derfra. Derfor er pc-en utstyrt med et EX58-EXTREME hovedkort. Ellers er pc-en utstyrt med 6 gigabyte DDR3-minne og to harddisker på 750 gigabyte. DVD-brenner og Blu-ray-spiller er også på plass. Det hele er montert inn i Antecs enorme Twelve Hundred-kabinett og drevet av en BeQuiet strømforsyning på 1 000 Watt.

Totalt sett er det snakk om en spill-pc av det relativt spinnville slaget. Til tross for at det ikke er brukt de heftigste grafikkortene fra Nvidia, eller den raskeste varianten av Intels Core i7, er det krefter nok til at pc-en takler hva enn du velger å kjøre av programmer eller spill.

Les mer om ytelsen på neste side.

Les om: